Budapest XV. Kerületi Kossuth Lajos Általános Iskola

Cím: 1151 Budapest, Kossuth u. 53.  (térkép, utcanézet lejjebb)

Az 'új Kossuth' iskola kerületünk legfiatalabbja, de történetét a régmúlt időben kell kezdeni. A Kossuth utca az Öregfalu legrégebbi utcája, megvolt már akkor is, amikor a mai Palota meg sem született. Régi neve Pataksor, 1893-ban találni adatot arra, hogy ekkor már az utca neve Kossuth. Iskola – ha csak falusias is – régóta volt a Kossuth utcában. Nem is egy, hanem kettő. Az 1890-es években Rákospalotán a négy katolikus iskola közül az egyik a Kossuth u. 49. alatt volt. Az 1786-ban, a Kossuth utca 10. alatt épített református templomot miután 1941-ben lebontották, iskolát építettek a helyén. Az 1980-as évek elején, a környéken egy kisebb, de rohamosan bővülő új lakótelep épült, melynek szüksége volt egy korszerű, nagyobb iskolára. Kapcsolat, további információk: http://www.knok.hu


Budapest 15. kerületében általában ingyenesen lehet parkolni, így valószínűleg a fenti általános iskola utcájában is. Ha mégis szükség lenne parkolóra, akkor itt böngészhet 15. kerületi parkolók, parkolóházak között.

BKV megállók

Budapest 15 kerületében a fenti általános iskola (Budapest XV. Kerületi Kossuth Lajos Általános Iskola) közelében az alábbi BKV járatoknak vannak megállói (kattintson a járat számára a megállók megtekintéséhez):

  • busz: 5, 104, 104A, 204, 231B, 231
Térkép

Az általános iskola helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):




Munkaszüneti napok 2024-ben




Kapcsolat Adatvédelem