Jahn Ferenc Dél - pesti Kórház

Cím: 1204 Budapest, Köves u. 1.  (térkép, utcanézet lejjebb)


Szolgáltatások
Onkológia - Az onkológia a jó és rosszindulatú daganatos betegségek kutatásával, diagnosztikájával, kezelésével és gyógyításával foglalkozó orvostudományi ág.
Koraszülött és újszülött utógondozás
Audiológiai Szakambulancia- Az audiológia az a fül-orr-gégészeti szakterület, mely a hallással, a halláscsökkenések diagnózisával és szűrésével foglalkozik.
Myasthenia
Izotópdiagnosztikai és Terápiás részleg – Pajzsmirigy szakrendelés
Sebészeti Ambulancia
Támasz Gondozó
Neurológia - A neurológia a központi és perifériás idegrendszer szerkezeti és funkcionális betegségeinek diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozik.
Fül-orr-gégészeti Szakambulancia - A fül-orr-gégészet az orvostudomány azon ága, melyhez a szájüreg és a nyálmirigyek, a garat, a gége megbetegedései, a hangképzési zavarok, az allergiás panaszok, a halló- és egyensúlyozó szervünk, az orr és melléküregei valamint a szaglás és ízérzés tartoznak.
Rehabilitációs Szakambulancia
Allergológia és Klinikai Immunológia
Izotópdiagnosztikai és Terápiás részleg
Antepartum kardiotokográfia (CTG)
Urológia - Az urológia mindkét nemnél a szervezet méregtelenítésében fontos szerepet játszó vizelet elválasztó és elvezető rendszer (vese, vesevezeték, húgyhólyag, húgycső), valamint a férfi nemi szervek (herék, mellékherék, prosztata, ondóvezeték és ondóhólyag, hímvessző, járulékos nemi mirigyek) megbetegedéseivel foglalkozó szakterület.
EEG, EMG
Terhespatológiai szakambulancia
Diabetológia - A diabetológia a diabétesszel, vagyis a cukorbetegséggel és annak megelőzésével, gyógyításával foglalkozó orvosi tudományág. A cukorbetegség a szervezet anyagcseréjének krónikus megbetegedése. Az elnevezés az egyik főtünetre, a cukor vizelettel való fokozott kiválasztására és a megemelkedett vizeletmennyiségre utal.
Angiológia
Aneszteziológia - Az aneszteziológia az orvostudomány érzéstelenítésre szakosodott ága. Szakértője az aneszteziológus, köznyelven altatóorvos, akinek fő feladata a műtéti beavatkozások alatt és után a fájdalom megszüntetése és csillapítása, valamint a beteg életműködéseinek ellenőrzése, egyensúlyban tartása. Az aneszteziológus egyben intenzív terápiás szakember is, így a kritikus állapotú, intenzív osztályokon kezelt betegek ellátásában is jártas.
Kardiológia (EKG, Holter, ECHO, Ergometria)
Fejfájás ambulancia
Általános belgyógyászat - A belgyógyászat az orvostudomány talán legösszetettebb szakterülete, mely számos speciális szakirányt foglal magában. A belgyógyász feladata, hogy általános, nem egyértelmű tünetek esetén a kivizsgálást megkezdje, és a diagnózis felállítását követően a gyógykezelést elindítsa, vagy –amennyiben szükséges- speciális szakrendelésre irányítsa a beteget a lehető legszakszerűbb ellátás céljából.
Pszichiátriai Gondozó - A pszichiátria a mentális zavarok diagnosztizálásával, kezelésével és megelőzésével foglalkozik, a lelki betegségek biológiai alapjait vizsgálja, az idegrendszeri átvivőanyagok (ún. neurotranszmitterek) módosulásait célozza meg a pszichés zavarok kezelésében. A pszichiáter olyan orvos, aki rendelkezik pszichiátriai szakképesítéssel.
Otoneurológiai Szakambulancia
Pathológia
Központi Radiológia (UH, Röntgen, CT, Mammográfia)
Sclerosis multiplex
Krízis ambulancia
Endoszkópos szakrendelés
Szorongás Ambulancia
Foniátriai Szakambulancia
Szülészet- nőgyógyászat ultrahang szakambulancia - Az ultrahang vizsgálat (UH) egy kíméletes, fájdalommentes eljárás, amivel belgyógyászati, endokrinológiai, urológiai, valamint nőgyógyászati, ízületi és érproblémák fedezhetők fel. Az ultrahang olyan hanghullámtartomány, melyet az emberi fül nem érzékel. Ha az ultrahang hullámokat egy vizsgálófej segítségével a testre irányítják, azok, az onnan visszaverődő hullámok segítségével – akár mozgás közben is – képesek kép ábrázolására.
Proctológiai Ambulancia
Szemészet - A szemészet a szem felépítésével, működésével és betegségeivel foglalkozó szakterület.
Osteoporosis – menopausa szakambulancia
Központi Laboratórium - A laboratóriumi szűrővizsgálatoknak köszönhetően gyakran már olyankor kimutatható lehet egy kóros elváltozás, amikor klinikai tünetek még egyáltalán nem jelentkeznek, így a betegség korábban felismerhető és időben kezelhető lesz. Laboratóriumi tesztek képezik a legtöbb diagnózis alapját, megerősítenek, vagy cáfolnak diagnosztikai feltételezéseket.
Légúti allergológia
Központi Rehabilitációs Szakambulancia
Neuropathia ambulancia
Újszülött gyógytorna
Lipid ambulancia
Fájdalom ambulancia
Gasztroenterológiai szakrendelés - A gasztroenterológia a belgyógyászatból önállósodott orvosi szakterület, ami az emésztőrendszerrel , illetve annak betegségeivel foglalkozik.
Parkinson ambulancia
Neuroimmunológia
Pathologiás újszülött utógondozás
Mentálhigiénés Ambulancia
Sürgősségi fogamzásgátló szakambulancia
Demencia szakrendelés
Általános szülészet-nőgyógyászati ambulancia
Szülészeti-Nőgyógyászati betegfelvétel
Gyermek nőgyógyászati szakambulancia



Az általános egészségügyi ellátáson belül kiemelt, országos jelentőségű a neurológiai és az urológiai ellátás. A felkészült szakembergárda mellett egyre korszerűbb berendezések (pl. korszerű CT-berendezés, fülészeti lézer és még sok más modern műszer), komfortosított, fürdőszobákkal ellátott kórtermek, patika, valamint hatékonyan működő minőségbiztosítási rendszer segíti betegeink gyógyulását. Központi telefonszám: (06-1) 289-6200


Budapest 20. kerületében általában ingyenesen lehet parkolni, így valószínűleg a fenti kórház, klinika, magánklinika utcájában is. Ha mégis szükség lenne parkolóra, akkor itt böngészhet 20. kerületi parkolók, parkolóházak között.

BKV megállók

Budapest 20 kerületében a fenti kórház, klinika, magánklinika (Jahn Ferenc Dél - pesti Kórház) közelében az alábbi BKV járatoknak vannak megállói (kattintson a járat számára a megállók megtekintéséhez):

  • busz: 35, 36, 123A, 123, 135, 224E, 224
Térkép

A kórház, klinika, magánklinika helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):




 



Kapcsolat Adatvédelem