Péterfy Sándor Utcai Kórház - Rendelőintézet

Cím: 1076 Budapest, Péterfy Sándor utca 8/20  (térkép, utcanézet lejjebb)


Szolgáltatások
GASZTROENTEROLÓGIAI SZAKRENDELŐ/ENDOSZKÓP LABOR - Emésztőszervi betegeink a gasztroenterológia teljes spektrumát lefedik, úm. a nyelőcső, gyomor, vékony-, és vastagbél, máj, epe, hasnyálmirigy különféle elváltozásai, emésztőszervi vérzések és az oly gyakori funkcionális betegségek.
GYERMEK SZEMÉSZET - gyermekszemészeti szűrés, vizsgálat 18 éves korig, kancsalságvizsgálat, szemüvegfelírás, gyulladás,elsősegély ellátás
HAEMATOLÓGIA
EKG - Kardiológiai Ambulánciához tartozó EKG szakrendelés.
NŐGYÓGYÁSZATI SZAKRENDELÉS - A nőgyógyászat a női nemi szervek betegségeivel és azok kezelésével foglalkozik.
NEUROLÓGIA SZAKRENDELÉS - A neurológia egy orvosi szakterület, amely az idegrendszer rendellenességeivel foglalkozik. Pontosabban az összes olyan betegség diagnosztizálásával és gyógyításával, amelyek kapcsolatba hozhatóak a központi- és a perifériás idegrendszerrel.
FÜL-ORR-GÉGE SZAKRENDELŐ - A Fül-Orr-Torok-Gége szakrendelés területi felosztás szerint az VII. kerület fül-orr-gégészeti betegeit látja el.
KARDIOLÓGIA - A kardiológia a belgyógyászat egyik ága, mely a szív és az erek betegségeivel foglalkozó tudományág.
DIABETOLÓGIA - 2-es és 1-es típusú cukorbeteg rendszeres gondozása
NEPHROLÓGIA - A nefrológia a vese belgyógyászati betegségeivel foglalkozik, azt vizsgálja, hogy magának a vesének a szöveteiben van-e olyan elváltozás, ami a működőképességét befolyásolja, csökkenti.
REUMATOLÓGIA - A reumatológia a belgyógyászat egyik szakága, amely a mozgásszervek – gerinc és ízületek – nem traumás eredetű megbetegedésére specializálódott.
SEBÉSZETI - Az általános sebészeti szakvizsgálat során az esetleges panaszok számbavétele és a páciens aktuális státusának a vizsgálata és leírása történik, a VII. kerületi (teületileg illetékes) lakosok számára.
FOGLALKOZÁS EGÉSZSÉGÜGYI - A szakrendelő szolgáltatásai alkalmassági vizsgálatok, munkaköri alkalmassági vizsgálatok (előzetes, időszakos, soronkívüli, záró), gépjármű vezetői engedély, targonca vezetői engedély, vízi jármű vezetői engedély, lőfegyver megszerzésének és tartásának egészségi alkalmassági vizsgálata
ENDOKRINOLÓGIA - Az endokrinológia a belső elválasztású mirigyek – leginkább a pajzsmirigy, a mellékpajzsmirigy, a mellékvese, a hasnyálmirigy – működésének élettanával, azok betegségeivel foglalkozik. A hormonzavarok kezelésével az endokrinológus szakorvos foglalkozik.
UROLÓGIA - Az urológia mindkét nemnél a szervezet méregtelenítésében fontos szerepet játszó vizelet elválasztó és elvezető rendszer (vese, vesevezeték, húgyhólyag, húgycső), valamint a férfi nemi szervek (herék, mellékherék, prosztata, ondóvezeték és ondóhólyag, hímvessző, járulékos nemi mirigyek) megbetegedéseivel foglalkozó szakterület.
SZEMÉSZET - Szemüvegrendelés, Zöldhályog szűrés, gondozás, Szürkehályog szűrés, ellenőrzés Szemfenék vizsgálat, Elsősegélyek ellátása. Computeres látótérvizsgálat (Humprey)



Telefon: 4614700


Budapest 7. kerületében ezen a környéken általában fizetős a parkolás, ezért valószínűleg a fenti kórház, klinika, magánklinika utcájában is. Ha autóval érkezik, akkor erre érdemes odafigyelni, illetve előzetesen ellenőrizni, hogy a kórház, klinika, magánklinika környékén van-e lehetőség parkolásra (7. kerületi parkolók, parkolóházak). A fizetős parkolást a hétvégék és az ünnepnapok módosíthatják, ilyenkor gyakran ingyenes a parkolás az egyébként fizetős területeken.

BKV megállók

Budapest 7 kerületében a fenti kórház, klinika, magánklinika (Péterfy Sándor Utcai Kórház - Rendelőintézet) közelében az alábbi BKV járatoknak vannak megállói (kattintson a járat számára a megállók megtekintéséhez):

  • trolibusz: 73, 74, 76, 78, 79
  • metró: M2 (piros metró), M4 (zöld metró)
  • busz: 5, 7E, 7, 8E, 20E, 30, 30A, 107, 108E, 110, 112, 133E, 230
Térkép

A kórház, klinika, magánklinika helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):




 



Kapcsolat Adatvédelem