Uzsoki Utcai Kórház

Cím: 1145 Budapest, Uzsoki utca 29  (térkép, utcanézet lejjebb)


Szolgáltatások
EEG ambulancia
Mammográfiás röntgen - Napjaink rutinszerűen alkalmazott képalkotó vizsgálati módszere a röntgen. A test megfelelő pontjára irányított röntgensugár egy része a szervekben elnyelődik, a másik része pedig az áthaladás során irányt vált és szétszóródik.
Fül-orr-gégészet, fej-nyaksebészeti ambulancia
Urológiai ambulancia - Az urológia mindkét nemnél a szervezet méregtelenítésében fontos szerepet játszó vizelet elválasztó és elvezető rendszer (vese, vesevezeték, húgyhólyag, húgycső), valamint a férfi nemi szervek (herék, mellékherék, prosztata, ondóvezeték és ondóhólyag, hímvessző, járulékos nemi mirigyek) megbetegedéseivel foglalkozó szakterület.
Ortopédiai-traumatológiai ambulancia - Az ortopédia a tartó- és mozgató szervrendszer veleszületett és szerzett elváltozásaival foglalkozó orvosi tudományág.
Kardiológiai ambulancia
Nephrológiai ambulancia
Bronchológiai ambulancia
CT labor
Ortopédiai-traumatológiai ambulancia - Az ortopédia a tartó- és mozgató szervrendszer veleszületett és szerzett elváltozásaival foglalkozó orvosi tudományág.
Audiológiai ambulancia- Az audiológia az a fül-orr-gégészeti szakterület, mely a hallással, a halláscsökkenések diagnózisával és szűrésével foglalkozik.
Sebészeti-onkosebészeti ambulancia
Pajzsmirigy ambulancia
Belgyógyászat - A belgyógyászat az orvostudomány talán legösszetettebb szakterülete, mely számos speciális szakirányt foglal magában. A belgyógyász feladata, hogy általános, nem egyértelmű tünetek esetén a kivizsgálást megkezdje, és a diagnózis felállítását követően a gyógykezelést elindítsa, vagy –amennyiben szükséges- speciális szakrendelésre irányítsa a beteget a lehető legszakszerűbb ellátás céljából.
Radiojód pajzsmirigy-terápiás ambulancia
Endoszkópia
Hepatológiai ambulancia
Szülészeti-nőgyógyászati ambulancia
Diabetológiai ambulancia - A diabetológia a diabétesszel, vagyis a cukorbetegséggel és annak megelőzésével, gyógyításával foglalkozó orvosi tudományág. A cukorbetegség a szervezet anyagcseréjének krónikus megbetegedése. Az elnevezés az egyik főtünetre, a cukor vizelettel való fokozott kiválasztására és a megemelkedett vizeletmennyiségre utal.
Gastroenterológiai ambulancia - A gasztroenterológia a belgyógyászatból önállósodott orvosi szakterület, ami az emésztőrendszerrel , illetve annak betegségeivel foglalkozik.
Neurológiai ambulancia - A neurológia a központi és perifériás idegrendszer szerkezeti és funkcionális betegségeinek diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozik.
Aneszteziológiai ambulancia
Sugárterápiás ambulancia
Nőgyógyászati ultrahang - Az ultrahang vizsgálat (UH) egy kíméletes, fájdalommentes eljárás, amivel belgyógyászati, endokrinológiai, urológiai, valamint nőgyógyászati, ízületi és érproblémák fedezhetők fel. Az ultrahang olyan hanghullámtartomány, melyet az emberi fül nem érzékel. Ha az ultrahang hullámokat egy vizsgálófej segítségével a testre irányítják, azok, az onnan visszaverődő hullámok segítségével – akár mozgás közben is – képesek kép ábrázolására.
Allergológiai ambulancia - Az allergológia az orvostudomány allergiás betegségek diagnosztikájával és kezelésével foglalkozó ága. Az allergia túlérzékenységet jelent: az immunrendszer egy túlzott reakciója olyan anyagokra, melyek normális körülmények között semmilyen választ nem váltanak ki a szervezetből.
Szemészeti ambulancia - A szemészet a szem felépítésével, működésével és betegségeivel foglalkozó szakterület.
Angiográfiás labor
MR labor
Fájdalmas csontáttétek izotóp kezelése ambulancia



Az Uzsoki Utcai Kórház az észak-pesti régió meghatározó egészségügyi intézménye. A XIV. kerület, Zugló közel 116 ezer felnőtt lakosának fekvőbeteg gyógyintézete. A kerületi ellátáson túl, számos szakterületen (pl.: szemészet, fül-orr-gége, urológia, neurológia, stb.) a szomszédos kerületek betegeinek is kórházi hátteret biztosít. Telefon: 4673700

BKV megállók

Budapest 14 kerületében a fenti kórház, klinika, magánklinika (Uzsoki Utcai Kórház) közelében az alábbi BKV járatoknak vannak megállói (kattintson a járat számára a megállók megtekintéséhez):

  • trolibusz: 82A, 82
  • villamos: 3, 69
  • busz: 5
Térkép

A kórház, klinika, magánklinika helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):




 



Kapcsolat Adatvédelem