SOTE Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika

Cím: 1083 Budapest Balassa J. u. 6.  (térkép, utcanézet lejjebb)


Szolgáltatások
Neuropszichiátriai Osztály - A pszichiátria a mentális zavarok diagnosztizálásával, kezelésével és megelőzésével foglalkozik, a lelki betegségek biológiai alapjait vizsgálja, az idegrendszeri átvivőanyagok (ún. neurotranszmitterek) módosulásait célozza meg a pszichés zavarok kezelésében. A pszichiáter olyan orvos, aki rendelkezik pszichiátriai szakképesítéssel.
Akut Pszichiátriai Osztály - A pszichiátria a mentális zavarok diagnosztizálásával, kezelésével és megelőzésével foglalkozik, a lelki betegségek biológiai alapjait vizsgálja, az idegrendszeri átvivőanyagok (ún. neurotranszmitterek) módosulásait célozza meg a pszichés zavarok kezelésében. A pszichiáter olyan orvos, aki rendelkezik pszichiátriai szakképesítéssel.
Krízis és Addiktológiai Osztály
Rókus Klinikai Részleg
Pszichoterápiás Osztály
Affektív és Pszichofarmakológiai

Klinikánk 250 ezer lakos pszichiátriai ellátását végzi. Munkatársaink összlétszáma – a részmunkaidőben dolgozókkal együtt – 116 fő, amelyből 29 orvos, 1 biológus, 3 pszichológus, 7 diplomás ápoló és 38 szakápoló. A betegek ellátása 100 aktív és 19 kiemelt rehabilitációs ágyon, 7 krónikus ágyon történik. Ezenkívül Klinikánk nappali kórházzal rendelkezik, 2 aktív és 13 krónikus férőhellyel. A nappali kórházban foglalkoztató, kreatív művészetterápiás műhely működik. Telefon.: 210-0330


Budapest 8. kerületében ezen a környéken általában fizetős a parkolás, ezért valószínűleg a fenti kórház, klinika, magánklinika utcájában is. Ha autóval érkezik, akkor erre érdemes odafigyelni, illetve előzetesen ellenőrizni, hogy a kórház, klinika, magánklinika környékén van-e lehetőség parkolásra (8. kerületi parkolók, parkolóházak). A fizetős parkolást a hétvégék és az ünnepnapok módosíthatják, ilyenkor gyakran ingyenes a parkolás az egyébként fizetős területeken.

BKV megállók

Budapest 8 kerületében a fenti kórház, klinika, magánklinika (SOTE Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika) közelében az alábbi BKV járatoknak vannak megállói (kattintson a járat számára a megállók megtekintéséhez):

  • busz: 84E
Térkép

A kórház, klinika, magánklinika helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):




 



Kapcsolat Adatvédelem