Dr. Szegődi Nóra

Cím: 1024 Budapest Kis Rókus u.17-19.  (térkép, utcanézet lejjebb)


Szolgáltatások
hangulatjavítók (antidepresszívumok): ma már nemcsak a depresszió terápiájában használatosak, hanem az úgynevezett affektív spektrumba tartozó kórképek (pánikbetegség, kényszerbetegség, agorafóbia, generalizált szorongásos betegség) esetén is hatékonyak. A fő cél a mihamarabbi gyógyulás és a visszaesés meggátlása. Hatásmechanizmusuk alapján többféle csoportba sorolhatók. Sajnos nem mindenkinek megfelelő mindegyik, ezért előfordulhat, hogy csak a másodikként vagy harmadikként választott gyógyszer hoz enyhülést a páciens tüneteiben. Nem azonnal hatnak, általában 10-14 nap szükséges hatásuk kifejtéséhez, persze adódhatnak egyéni különbségek is.
altatók: az utóbbi években egyre több korszerű altatót vezettek be, melyek a szervezetben gyorsan lebomlanak (úgynevezett rövid hatásúak), így nem okoznak másnap tompultságot, koncentrációs nehézségeket. Elsősorban az elalvási nehézségekben használatosak, alkalmazásukat azonban rövid távra célszerű tervezni, különben hozzászokás alakulhat ki.
szorongásoldók: a leggyakrabban alkalmazott gyógyszerek közé tartoznak. Hatásukat a bevétel után rövidesen kifejtik és a szorongást hatékonyan csökkentik. Alkalmazásukban problémát jelenthet hosszú távon a dependencia, vagyis a függőség kialakulása (ebben jelentős rizikófaktor a dózis nagysága).
antipszichotikumok: eredetileg a pszichotikus kórképek (valósággal való adekvát kapcsolat hiánya) és az ehhez társuló agitáltság gyógyításában voltak elterjedtek, az utóbbi időben azonban egyéb kórképekben is egyre szélesebb körben használtak. Beállításuk gyakran kórházi tartózkodást igényel részben a kórkép súlyossága, illetve az esetlegesen fellépő kellemetlen mellékhatások miatt.



Az általam alkalmazott terápiás módszerek a pszichoterápia és a gyógyszeres kezelés, illetve ezek kombinációja. A pszichoterápia során a páciens belső erőforrásainak feltárásával és mozgósításával lehetőség nyílhat arra, hogy pszichés állapota javuljon, a jövőben felmerülő problémáira könnyebben találjon megoldásokat, tünetei kiújulásának esélye pedig csökkenjen. Előnye a gyógyszeres terápiával szemben, hogy nincsenek mellékhatások, és terhesség, szoptatás időszakában is alkalmazható. Kapcsolat, további információk: http://www.szegodinora.hu


Budapest 2. kerületében ezen a környéken általában fizetős a parkolás, ezért valószínűleg a fenti pszichiáter utcájában is. Ha autóval érkezik, akkor erre érdemes odafigyelni, illetve előzetesen ellenőrizni, hogy a pszichiáter környékén van-e lehetőség parkolásra (2. kerületi parkolók, parkolóházak). A fizetős parkolást a hétvégék és az ünnepnapok módosíthatják, ilyenkor gyakran ingyenes a parkolás az egyébként fizetős területeken.

BKV megállók

Budapest 2 kerületében a fenti pszichiáter (Dr. Szegődi Nóra) közelében az alábbi BKV járatoknak vannak megállói (kattintson a járat számára a megállók megtekintéséhez):

  • busz: 6, 11, 111
Térkép

A pszichiáter helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):




 



Kapcsolat Adatvédelem