Rákospalotai temető

Cím: 1152. Budapest XV. Szentmihályi út 111.  (térkép, utcanézet lejjebb)


Szolgáltatások
A 45 ezer lakosú újpalotai lakótelep árnyékában húzódik meg a csendes, meghitt hangulatú Rákospalotai temető. A temető bejáratánál található kegyeleti hely alkalmat ad a látogatónak gyertya és mécses gyújtásra, az emlékezésére. A meditációra is alkalmas tér a temetőnek is méltó előszobája. Az új kovácsoltvas kapu könnyed megjelenésével méltó kiegészítője a temető fogadótermének.
Megközelíthető: Keleti pu. 73-as, 96GY, 117, 130, 173-as autóbusz Nyírpalota u.
Telefon: 414-8080, 414-8086
A temetőben nem ingyenes a parkolás. Sorompó van.



November 1. szerda, a mindenszentek napja, amit sokan tévesen halottak napjának neveznek. A katolikus világ az üdvözült lelkekről emlékezik meg ezen a napon. November 1. Magyarországon 2000 óta munkaszüneti nap. Másnap, november 2., a halottak napja, amelyet a már elhunyt, de üdvösséget még nem el nem nyert lelkekért tartanak. Ezen a napon nincs munkaszünet. Mindenszentek ünnepe környékén általában hosszabban tartanak nyitva a temetők. A mindenszenteket megelőző munkaszüneti napok, október 23-án, is általában nyitva tartanak a temetők. A pontos nyitvatartásról érdemes érdeklődni a temető elérhetőségein.


Budapest 15. kerületében általában ingyenesen lehet parkolni, így valószínűleg a fenti temető utcájában is. Ha mégis szükség lenne parkolóra, akkor itt böngészhet 15. kerületi parkolók, parkolóházak között.

BKV megállók

Budapest 15 kerületében a fenti temető (Rákospalotai temető) közelében az alábbi BKV járatoknak vannak megállói (kattintson a járat számára a megállók megtekintéséhez):

  • busz: 130, 196A, 196, 231B, 231
Térkép

A temető helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):




Munkaszüneti napok 2024-ben




Kapcsolat Adatvédelem