NAV (APEH) ügyfélszolgálati iroda - NAV Kiemelt Adó- és Vámigazgatósága

Cím: 1077 Budapest, Dob utca 75-81.  (térkép, utcanézet lejjebb)


Szolgáltatások
Végrehajtási ügyek - tájékoztatás
Személyi jövedelemadó (szja) – tájékoztatás
Beadványok átvétele
Illeték – tájékoztatás
A NAV telefonos ügyféltájékoztató és ügyintéző rendszerét a +36 (80) 20-21-22 telefonszámon lehet hívni munkanapokon. Használatához ügyfélazonosító szám szükséges, amelyet előzetes regisztráció után lehet megkapni (TEL adatlap kitöltése és beküldése). Külföldről a +36-1-441-9600 számot lehet hívni.
A NAV internetes oldalán közérdekű bejelentést is be lehet nyújtani. A közérdekű bejelentés olyan körülményre hívja fel a figyelmet, amelynek orvoslása vagy megszüntetése a közösség vagy az egész társadalom érdekét szolgálja. A közérdekű bejelentés javaslatot is tartalmazhat.
Törzsadatok - kivonat kiadása
Adóazonosító jel – adatlapok átvétele ('T34) - Az adatlapot annak a természetes személynek kell kiállítania: aki még nem kapta meg az adóigazolványát; akinek az adóigazolványán szereplő adatai eltérnek a személyi igazolványában szereplő adatoktól; akinek az adóigazolványa valamilyen módon megsemmisült, megrongálódott, eltulajdonították vagy elveszett; aki először fog adóköteles jövedelmet szerezni, költségvetési támogatást igényelni; aki gyermekének hivatalból megképzett adóazonosító jel igazolására szolgáló adóigazolvány kiállítását kéri a fiatalok életkezdési támogatásáról szóló törvény alapján; aki adószámmal és/vagy adóazonosító jellel rendelkezik, és levelezési címet jelent be; aki vámazonosító számot igényel; aki vámazonosító szám kérelmezéséhez kapcsolódó adatok megváltozását jelenti be.
Közösségi adószám – érvényességre vonatkozó kérelem átvétele
Információs füzetek, tájékoztatók, ingyenes nyomtatványok (adatlapok, bevallások, egyéb) kiadása
Bevallások – hibás szja-bevallás javítása
Fizetési könnyítési kérelem – tájékoztatás, kérelem átvétele - Azok az adózók kaphatnak fizetési kedvezményt, akik fizetési kötelezettségeiket – a NAV által nyilvántartott adók, járulékok, pótlékok, bírságok és egyéb tartozások – valamilyen méltányolható gazdasági vagy személyes okból határidőre nem tudják teljesíteni. Fizetési kedvezményt fizetési kötelezettség halasztására, részletfizetésére, mérséklésére illetve elengedésére, lehet kérni. A fizetési kedvezmények elbírálásakor annak van jelentősége, hogy a konkrét esetben a méltányosság törvényi feltételei fennállnak-e vagy sem.
Külföldi adóhatósági nyomtatványok – igazolás kiadása
Adószámla – tájékoztatás, egyeztetés
Különös hatásköri adózók adóügyei – ügyintézés
Adóigazolás (kivéve álláskeresési járadék) – ügyintézés elektronikus kapcsolattartásra nem kötelezett adózóknak
Illetőségigazolás – ügyintézés elektronikus kapcsolattartásra nem kötelezett adózóknak
Csekk kiadása - Csekket azok igényelhetnek, akik fizetési kötelezettségüket így is teljesíthetik, tehát a pénzforgalmi számlanyitásra nem kötelezett természetes és nem természetes személyek.
Bevallás – bevallások átvétele
Internetes számítógép adóügyek intézéséhez
Ügyfél-azonosító szám telefonos ügyintézéshez (TEL-adatlap) - ügyintézés
Jövedelemigazolás – ügyintézés elektronikus kapcsolattartásra nem kötelezett adózóknak
Bevallások – másolat kiadása
Adókártya, adóazonosító jel – ügyintézés
1+1 % – tájékoztatás, rendelkezőnyilatkozatok átvétele - Minden adófizetőnek lehetősége van arra, hogy évente az adójából 1+1 százalékot az általa meghatározott egy-egy kedvezményezett javára juttasson. A rendelkezés nem kötelező, de aki élni kíván ezzel a lehetőséggel, annak rendelkezőnyilatkozatot, nyilatkozatokat kell adnia. A magánszemélyeken túl az egyéni vállalkozók és az őstermelők is rendelkezhetnek, ha ezekből a tevékenységekből vagy más jogcímen az összevont adóalapba tartozó jövedelmet szereznek.
Bankkártyás fizetés
Gépjárműadó – tájékoztatás - Gépjárműadót kell fizetni a belföldi forgalomban lévő, magyar hatósági rendszámtáblával ellátott gépjármű és a pótkocsi után.
Segítség e-ügyintézéshez
Állandó meghatalmazott, megbízott bejelentése (EGYKE adatlap) - tájékoztatás
Adószámla – kivonat kiadása

Általános nyitvatartás munkaszüneti napok
Hétfő8–16:15
Kedd
Szerda8–16:15
Csütörtök8–12:00
Péntek
Szombat
Vasárnap


Budapest 7. kerületében ezen a környéken általában fizetős a parkolás, ezért valószínűleg a fenti NAV (APEH) ügyfélszolgálati iroda utcájában is. Ha autóval érkezik, akkor erre érdemes odafigyelni, illetve előzetesen ellenőrizni, hogy a NAV (APEH) ügyfélszolgálati iroda környékén van-e lehetőség parkolásra (7. kerületi parkolók, parkolóházak). A fizetős parkolást a hétvégék és az ünnepnapok módosíthatják, ilyenkor gyakran ingyenes a parkolás az egyébként fizetős területeken.

BKV megállók

Budapest 7 kerületében a fenti NAV (APEH) ügyfélszolgálati iroda közelében az alábbi BKV járatoknak vannak megállói (kattintson a járat számára a megállók megtekintéséhez):

  • trolibusz: 70, 73, 74, 76, 78
  • villamos: 4, 6
Térkép

A NAV (APEH) ügyfélszolgálati iroda helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):
 Kapcsolat Adatvédelem