NAV (APEH) ügyfélszolgálati iroda - NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága - Ügyfélszolgálat- Üllői út

Cím: 1181 Budapest, Üllői út 453.  (térkép lent)


Szolgáltatások
Fizetési könnyítési kérelem – tájékoztatás, kérelem átvétele - Azok az adózók kaphatnak fizetési kedvezményt, akik fizetési kötelezettségeiket – a NAV által nyilvántartott adók, járulékok, pótlékok, bírságok és egyéb tartozások – valamilyen méltányolható gazdasági vagy személyes okból határidőre nem tudják teljesíteni. Fizetési kedvezményt fizetési kötelezettség halasztására, részletfizetésére, mérséklésére illetve elengedésére, lehet kérni. A fizetési kedvezmények elbírálásakor annak van jelentősége, hogy a konkrét esetben a méltányosság törvényi feltételei fennállnak-e vagy sem.
Egészségügyi szolgáltatási járulék ügyintézés - Az a személy, akire Magyarországon a társadalombiztosítás szabályai kiterjednek és nem biztosított, valamint egészségügyi szolgáltatásra sem jogosult – a kockázatközösség elve alapján – egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére köteles. Egészségügyi szolgáltatási járulék megfizetése alapján az egészségbiztosítás egészségügyi szolgáltatásaira lehet jogosultságot szerezni. Egészségügyi szolgáltatási járulékot csak annak kell fizetnie, aki semmilyen más jogcímen nem jogosult egészségbiztosítási szolgáltatásra.
A NAV internetes oldalán közérdekű bejelentést is be lehet nyújtani. A közérdekű bejelentés olyan körülményre hívja fel a figyelmet, amelynek orvoslása vagy megszüntetése a közösség vagy az egész társadalom érdekét szolgálja. A közérdekű bejelentés javaslatot is tartalmazhat.
Kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) – tájékoztatás
Munkaerőpiacra lépők kedvezménye – tájékoztatás
Adószámla – tájékoztatás, egyeztetés
Illetőségigazolás – ügyintézés elektronikus kapcsolattartásra nem kötelezett adózóknak
Személyi jövedelemadó (szja) – tájékoztatás
Ügyfélkapu - ügyintézés
Ügyfél-azonosító szám telefonos ügyintézéshez (TEL-adatlap) - ügyintézés
A NAV telefonos ügyféltájékoztató és ügyintéző rendszerét a +36 (80) 20-21-22 telefonszámon lehet hívni munkanapokon. Használatához ügyfélazonosító szám szükséges, amelyet előzetes regisztráció után lehet megkapni (TEL adatlap kitöltése és beküldése). Külföldről a +36-1-441-9600 számot lehet hívni.
VPID-/EORI-szám - ügyintézés
Adóigazolás (kivéve álláskeresési járadék) – ügyintézés elektronikus kapcsolattartásra nem kötelezett adózóknak
Közösségi adószám – érvényességre vonatkozó kérelem átvétele
Működő adóalanyi státusz igazolása – igazolás kiadása fészekrakó programhoz, áfa-visszaigényléshez, lakáscélú állami támogatásokhoz
Csekk kiadása - Csekket azok igényelhetnek, akik fizetési kötelezettségüket így is teljesíthetik, tehát a pénzforgalmi számlanyitásra nem kötelezett természetes és nem természetes személyek.
Illeték – tájékoztatás
Bevallások – tájékoztatás
Adókártya, adóazonosító jel – ügyintézés
Bevallás – bevallások átvétele
1+1 % – tájékoztatás, rendelkezőnyilatkozatok átvétele - Minden adófizetőnek lehetősége van arra, hogy évente az adójából 1+1 százalékot az általa meghatározott egy-egy kedvezményezett javára juttasson. A rendelkezés nem kötelező, de aki élni kíván ezzel a lehetőséggel, annak rendelkezőnyilatkozatot, nyilatkozatokat kell adnia. A magánszemélyeken túl az egyéni vállalkozók és az őstermelők is rendelkezhetnek, ha ezekből a tevékenységekből vagy más jogcímen az összevont adóalapba tartozó jövedelmet szereznek.
Köztartozásmentes Adózói Adatbázis (KOMA) – tájékoztatás
Bankkártyás fizetés
Beadványok átvétele
Egészségügyi szolgáltatási járulék – 'T1011U adatlap átvétele
Egyéni Vállalkozói Nyilvántartásba vétel – ügyintézés
Álláskeresési járadék – igazolás a járadék megállapításához
Adószámla – kivonat kiadása
Állandó meghatalmazott, megbízott bejelentése (EGYKE adatlap) - tájékoztatás
Bevallások – segítség hibás bevallások javításához
Gépjárműadó – tájékoztatás - Gépjárműadót kell fizetni a belföldi forgalomban lévő, magyar hatósági rendszámtáblával ellátott gépjármű és a pótkocsi után.
Adóazonosító jel – adatlapok átvétele ('T34) - Az adatlapot annak a természetes személynek kell kiállítania: aki még nem kapta meg az adóigazolványát; akinek az adóigazolványán szereplő adatai eltérnek a személyi igazolványában szereplő adatoktól; akinek az adóigazolványa valamilyen módon megsemmisült, megrongálódott, eltulajdonították vagy elveszett; aki először fog adóköteles jövedelmet szerezni, költségvetési támogatást igényelni; aki gyermekének hivatalból megképzett adóazonosító jel igazolására szolgáló adóigazolvány kiállítását kéri a fiatalok életkezdési támogatásáról szóló törvény alapján; aki adószámmal és/vagy adóazonosító jellel rendelkezik, és levelezési címet jelent be; aki vámazonosító számot igényel; aki vámazonosító szám kérelmezéséhez kapcsolódó adatok megváltozását jelenti be.
Információs füzetek, tájékoztatók, ingyenes nyomtatványok (adatlapok, bevallások, egyéb) kiadása
Bevallások – másolat kiadása
Jövedelemigazolás – ügyintézés elektronikus kapcsolattartásra nem kötelezett adózóknak
Eljárásjogi kérdések – tájékoztatás
Bevallások – hibás szja-bevallás javítása

Általános nyitvatartás munkaszüneti napok
Hétfő8:30–12:00 és 13:00–18:00
Kedd8:30–12:00
Szerda8:30–12:00 és 13:00–18:00
Csütörtök8:30–12:00
Péntek8:30–11:30
Szombat
Vasárnap


Budapest 18. kerületében általában ingyenesen lehet parkolni, így valószínűleg a fenti NAV (APEH) ügyfélszolgálati iroda utcájában is. Ha mégis szükség lenne parkolóra, akkor itt böngészhet 18. kerületi parkolók, parkolóházak között.

BKV megállók

Budapest 18 kerületében a fenti NAV (APEH) ügyfélszolgálati iroda közelében az alábbi BKV járatoknak vannak megállói (kattintson a járat számára a megállók megtekintéséhez):

  • villamos: 50
  • busz: 36, 93A, 93, 236, 236A
Térkép

A NAV (APEH) ügyfélszolgálati iroda helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):
 Kapcsolat Adatvédelem