Ruszwurm Cukrászda

Cím: 1014 Budapest, Szentháromság utca 7.  (térkép, utcanézet lejjebb)

A Ruszwurm a legrégebbi cukrász dinasztia Budapesten, amelynek kávézói és cukrászdái még ma is üzemelnek. A család története egészen 1827-ig nyúlik vissza, ekkor nyitották meg első cukrászdájukat. Ma a Ruszwurm egyenlő a tradícióval. A Várnegyedben található cukrászda belseje puritán, népies, kissé robusztus, mintha visszatérne a 19. századba. A különféle pogácsáik, réteseik és a város egyik legjobb krémeséért egy látogatást mindenképpen megér. Kapcsolat, további információk: http://www.ruszwurm.hu


Budapest 1. kerületében ezen a környéken általában fizetős a parkolás, ezért valószínűleg a fenti cukrászda utcájában is. Ha autóval érkezik, akkor erre érdemes odafigyelni, illetve előzetesen ellenőrizni, hogy a cukrászda környékén van-e lehetőség parkolásra (1. kerületi parkolók, parkolóházak). A fizetős parkolást a hétvégék és az ünnepnapok módosíthatják, ilyenkor gyakran ingyenes a parkolás az egyébként fizetős területeken.

BKV megállók

Budapest 1 kerületében a fenti cukrászda (Ruszwurm Cukrászda) közelében az alábbi BKV járatoknak vannak megállói (kattintson a járat számára a megállók megtekintéséhez):

  • busz: 5, 16A, 16, 116
Térkép

A cukrászda helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):




Munkaszüneti napok 2023-ban




Kapcsolat Adatvédelem