Károlyi Étterem

Cím: Budapest V. kerület Károlyi Mihály utca 16  (térkép, utcanézet lejjebb)

A Károlyi palota 17. században épült klasszicista stílusú épület, fénykorát a reformkorban élte, ahol a kor legjelentősebb irodalmi szalonjaként olyan híres embereket vonzott, mint Szemere Pál, Toldy Ferenc, Vörösmarty Mihály, Kölcsey Ferenc, Wesselényi Miklós, Batthyány Lajos. A palota az V. kerületben található a belvárosban, jól megközelíthető, szépen felújított városrészben. A Petőfi Irodalmi Múzeumnak több mint ötven éve ad otthont az épület és állandó kiállítások mellett (ami angol nyelven is élvezhető) rendszeresen mutatja be országunk irodalmi nagyjait, kortárs íróit. A Károlyi Étterem 2002-ben nyitott és filozófiája, hogy olyan szolgáltatást nyújtson, ami megfelel a régi híres és klasszikus magyar hagyományoknak, úgy, hogy ez mai európai embereknek is szerethető és fogásai mindenkinek fogyaszthatók legyenek. Szezonális étlapunk összeállításánál gondolunk glutén-és laktózérzékeny illetve vega, vegán Vendégeinkre is. A palota udvara egy békés, nyugodt pont a rohanó belvárosban. Szívesen járnak ide, mind a környékbeli emberek, mind a városnéző turisták, hogy egy kicsit megpihenjenek a padokon, élvezzék a hely nyújtotta nyugalmat és kicsit feltöltődjenek. Az étterem körülbelül 150 fő befogadására alkalmas, tavasztól őszig pedig gyönyörű pálmákkal és leanderekkel díszített kerthelyiséggel várjuk a vendégeket. Kapcsolat, további információk: http://www.karolyietterem.hu


Budapest 5. kerületében ezen a környéken általában fizetős a parkolás, ezért valószínűleg a fenti étterem utcájában is. Ha autóval érkezik, akkor erre érdemes odafigyelni, illetve előzetesen ellenőrizni, hogy az étterem környékén van-e lehetőség parkolásra (5. kerületi parkolók, parkolóházak). A fizetős parkolást a hétvégék és az ünnepnapok módosíthatják, ilyenkor gyakran ingyenes a parkolás az egyébként fizetős területeken.

BKV megállók

Budapest 5 kerületében a fenti étterem (Károlyi Étterem) közelében az alábbi BKV járatoknak vannak megállói (kattintson a járat számára a megállók megtekintéséhez):

  • metró: M3 (kék metró)
  • busz: 5, 7, 8E, 9, 15, 100E, 108E, 110E, 110, 112, 115, 133E
  • trolibusz: 72M
Térkép

Az étterem helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):




Munkaszüneti napok 2024-ben




Kapcsolat Adatvédelem