FŐTÁV ügyfélszolgálat - A Fehérvári és a Szerémi út között

Cím: Budapest XI. Barázda utca 20-30.  (térkép, utcanézet lejjebb)


Szolgáltatások
A távhőszolgáltatásért a vonatkozó jogszabályok alapján alapdíjat, továbbá az elfogyasztott hőmennyiség után hődíjat kell fizetni. Az alapdíj egy éves díj, melyet a felhasználó a távhőszolgáltatás folyamatos igénybevételének lehetőségéért és igénybevételéért havonta (mindig az adott tárgyhónapra vonatkozóan), 12 egyenlő részletben fizet. Mértéke nem függ a mért hőfogyasztástól.
Díjnet regisztrációval a számlák kifizetése a Díjneten keresztül is kezdeményezhető.
A Főtáv az elektronikus számlaszolgáltatást a Díjnet segítségével biztosítja. A Díjnet oldalon elektronikus számlaküldésre regisztrált ügyfelek csoportos beszedési megbízással, átutalással és bankkártyás fizetéssel is kiegyenlíthetik számláikat.
A Távhőszolgáltató alapvető feladatai közé tartozik a hőenergia biztonságos, és az előírt normáknak megfelelő eljuttatása a Felhasználók felé a távhőszolgáltatott épületekbe.
A Távhőszolgáltató feladata a hőtermelő és elosztó létesítmények folyamatos üzemeltetése, a teljes, fővárosi szinten lévő több tízezer kilométer hosszú távhővezetéki hálózat folyamatos felügyelete és karbantartása.
Az ügyfélszolgálati irodák személyes felkereséséhez internetes időpontfoglalásra a Főtáv weboldalán (fotav.hu) van lehetőséeg.
Csoportos beszedési megbízás - Amennyiben rendelkezik bankszámlával, választhatja a csoportos beszedés fizetési módot - fizetési limit beállításának lehetőségével- számlái kényelmes és biztonságos kiegyenlítésére, amely során felhatalmazza számlavezető pénzintézetét arra, hogy távhőszámláit a számla fizetési határidején - vagy legkorábban az azt megelőző - napján a Társaságunk részére folyószámlájáról teljesítse.
Átutalásos fizetés - Amennyiben rendelkezik bankszámlával, rendszeres vagy eseti átutalással is kiegyenlítheti távhőszámláit. Az átutalás sikeres azonosítása érdekében, a közlemény rovatba a kiegyenlítendő számla sorszámát szükséges feltüntetni. Ennek hiányában a távhőszámla első oldalán feltüntetett ügyfélazonosító számot vagy a referencia számot szükséges feltüntetni, amely a számlához melléklet csekk megbízóazonosító (Befizetőazonosító) mezőjében található.
Távhőellátásnál a hőtermelés nem a fűtést igénybe vevő épületben, hanem a lakóhelytől távolabb eső fűtőműben vagy fűtőerőműben történik, ahonnan távvezetékrendszeren keresztül jut a forró (magasabb mint 100°C-os) hőhordozó közeg a fűtendő épületig. Az épület pincéjében egy hőátadó berendezésen keresztül a forró közeget átalakítjuk szekunder melegvíz hőhordozó közeggé, majd a fogyasztói (szekunder) rendszeren keresztül eljuttatjuk az egyes helyiségekben lévő fűtőtestekhez.
Tulajdonos változás esetén 15 napon belül be kell jelenteni a változást a szolgáltatónak, illetve a közös képviselőt is értesíteni kell.
A műszaki hibabejelentés menüpontja a nap 24 órájában elérhető a telefonos ügyfélszolgálat menüjében.
Az eseti rendelkezéssel történő hőközponti szabályzó bekapcsolása, illetve kikapcsolása szeptember 15. – október 14., illetve április 15. – május 14. között egy alkalommal díjmentes. Minden további, illetve egyéb időszakban igényelt eseti rendelkezés térítés köteles.

Általános nyitvatartás munkaszüneti napok
Hétfő8:00-16:00
Kedd8:00-16:00
Szerda8:00-16:00
Csütörtök08:00-20:00
Péntek8:00-14:00
Szombat
Vasárnap

Bankkártyás fizetésvan
Fizetési módokcsoportos beszedési megbízás, díjnet e-számlával, átutalás, csekkes fizetés, pénztári befizetés az ügyfélszolgálaton
Telefon+36 1 700 7000 (a műszaki hibabejelentés 0-24 órában elérhető)
Weboldalfotav.budapestikozmuvek.hu
Email[email protected]
Utcanézet

Az utcanézeten az úton megjelenő nyilakra kattintva mozoghat. A nézőpontot a képet húzva forgathatja. Ha az utcanézet nem jelenik meg, akkor erről a helyről nem áll rendelkezésre utcai fotó. a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges.

BKV megállók

Budapest 11 kerületében a fenti FŐTÁV ügyfélszolgálat közelében az alábbi BKV járatoknak vannak megállói (kattintson a járat számára a megállók megtekintéséhez):

  • villamos: 17, 41, 47, 48, 56
  • busz: 213
Térkép

A FŐTÁV ügyfélszolgálat helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):
Budapesti szabadidős programok, események listája ma, a hétvégén és más napokon
Kapcsolat Adatvédelem