Jedlik Ányos Gimnázium

Cím: 1214 Budapest, Tejút utca 12.  (térkép, utcanézet lejjebb)

Az iskola mindig fontosnak tartotta a tehetséggondozást, ezért amikor lehetőség nyílt 8 osztályos képzést is indított, amely napjainkig nagyon szép sikereket hozott tanulmányi versenyeken és egyetemi felvételek szempontjából egyaránt. A végzett tanulók többsége egyetemen, főiskolán folytatja tanulmányait, melynek befejezése után többen visszatérnek a kerületbe, mint munkavállalók. Talán nincs Csepelnek egyetlen nagyobb intézménye sem, ahol egykori diákunk ne volna. A tanári kar a nevelés ügyét nagyon fontosnak tartja. A humánumot, az emberséget, a közösségi embert kívánja erősebben kialakítani. Fontosnak tartja a hagyományok ápolását és teremtését. „A Jedlik Ányos Gimnázium félévszázados története – nehéz epizódjaira ellenére – egyenes vonalú fejlődést tanúsít. A nagy emberi feszültségek és az értelmes alkotóerő viharából mindig az utóbbi került ki győztesen. Sohasem törekedett látványos sikerekre, hanem a józan nevelés lehetőségeit kihasználva érte el eredményeit. Olyan kulturális központot hozott létre, amely meghatározó tényezője a kerületnek” – olvasható egyik évkönyve előszavában. Az iskola múltja és jelene biztosíték arra, hogy a következő évtizedekben is a tudás és emberség közvetítője lesz Csepelen. Kapcsolat, további információk: https://www.jedlik.hu


Budapest 21. kerületében általában ingyenesen lehet parkolni, így valószínűleg a fenti gimnázium utcájában is. Ha mégis szükség lenne parkolóra, akkor itt böngészhet 21. kerületi parkolók, parkolóházak között.

BKV megállók

Budapest 21 kerületében a fenti gimnázium (Jedlik Ányos Gimnázium) közelében az alábbi BKV járatoknak vannak megállói (kattintson a járat számára a megállók megtekintéséhez):

  • busz: 35, 36
Térkép

A gimnázium helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):




Munkaszüneti napok 2024-ben




Kapcsolat Adatvédelem