Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium

Cím: 1071 Budapest, Városligeti fasor 17-21.  (térkép, utcanézet lejjebb)

A régi Fasor hagyományaihoz hűen szívügyünknek tekintjük a reál tárgyak magas szintű oktatását is. Örömünkre szolgál, hogy a természettudományi szakórákat és a többi speciális eszközrendszert igénylő tanórát külön szaktantermekben taníthatjuk. Vidéki tanulóinknak a Rózsák terén működő evangélikus kollégium ad otthont. Diákjaink különféle fakultációk (emelt szintű érettségire való előkészítők, szakkörök) közül választhatnak, és különböző diákkörök munkájába kapcsolódhatnak be. Az intézmény sokszínű kulturális életében kiemelt szerepük van a jótékony célú rendezvényeknek. Az iskola épülete mindemellett számos más, igényes kulturális programnak is helyt ad. Telefon: +36-1/321-1200


Budapest 7. kerületében ezen a környéken általában fizetős a parkolás, ezért valószínűleg a fenti gimnázium utcájában is. Ha autóval érkezik, akkor erre érdemes odafigyelni, illetve előzetesen ellenőrizni, hogy a gimnázium környékén van-e lehetőség parkolásra (7. kerületi parkolók, parkolóházak). A fizetős parkolást a hétvégék és az ünnepnapok módosíthatják, ilyenkor gyakran ingyenes a parkolás az egyébként fizetős területeken.

BKV megállók

Budapest 7 kerületében a fenti gimnázium (Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium) közelében az alábbi BKV járatoknak vannak megállói (kattintson a járat számára a megállók megtekintéséhez):

  • trolibusz: 70, 78
Térkép

A gimnázium helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):




Munkaszüneti napok 2023-ban




Kapcsolat Adatvédelem