Szabó J. Anita masszőr

Cím: Érd, Diósdi út 22/A  (térkép, utcanézet lejjebb)


Szolgáltatások
Orosz-Tibeti mézes masszázs - Több évszázados hagyománya van az orosz népi gyógyászatban és a tibeti-kínai orvoslásban is. A hagyományos svédmasszázs fogásoktól teljesen eltérő technika. A kezelt területen fokozódik a vérbőség a kitágult pólusokon keresztül beszivárognak az értékes hatóanyagok, majd vákuumhatást előidéző technikával lazítjuk a szöveteket. A langyos mézet egyenletesen felvisszük a testfelületre, majd amikor már nem csúszik hanem tapad, vákuumhatást hozunk létre. Amikor a méz színe teljesen megváltozik, egy vizes törülköző segítségével letöröljük. Ha szükséges friss mézet csurgatunk az érintett részre és megismételjük az egész folyamatot. Hatékony kezeléstípus krónikus derék és hátfájdalmakkal küzdőknek.
Flossing - A flossing egy rendkívül sokoldalú, elsősorban a mozgásszervi prevenció és rehabilitáció terén használt komplex eljárás, amelynek része a floss szalaggal végzett kompressziós terápia, illetve a flosstréning. A kezelés fő célja a mobilitás növelése, a fájdalom csillapítása és a szöveti letapadások oldása. A terápia során az egyes izmokat, ízületeket, fasciát egy speciális gumiszalaggal megfelelően szabályozott szorítással körbetekerjük (kompresszió), majd a kezelendő testrészt speciális gyakorlatokkal mobilizáljuk. Akut és krónikus sérülések, fájdalmak esetén egyaránt használható, az izom-és kötőszöveti egyensúly megbomlását, az ízületek mozgásterjedelmének beszűkülését, a szövetek krónikus feszességét, az izmok gyengülését, sérülését, a különféle gyulladásokat, letapadásokat és fájdalmakat hivatott csökkenteni.
Hát + karok masszázsa - Hagyományos svédmasszázs, eszközhasználat nélkül. A karok elölről és hátulról, a hátmasszázs a keresztcsonttól a nyakszirtig tart. Inkább idősebbeknek, gyengébb fizikummal rendelkezőknek javaslom.
Kinesiology-taping (Kinesio-tape) - A többféle elnevezéssel ismertté vált kineziológiai szalag egyike a leghatékonyabb kiegészítő gyógymódoknak, főképp mozgásszervi problémák esetén. Mentes a kémiai hatóanyagoktól, mégis képes arra, hogy rövid időn belül, mellékhatások nélkül csökkentse a fájdalmat és a mozgáskorlátozottságot. A szalagok – ragasztási technikától függően – lazítják, rögzítik vagy korrigálják a sérült lágy-szövetet anélkül, hogy jelentősen korlátoznák annak szabad mozgását, így lényegesen felgyorsulhat az ízületi és izomproblémák gyógyulási ideje. A tape hatására a bőr és a bőr alatti szövetek fellazulnak, intenzívebbé válik a vér- és nyirokkeringés, enyhül a fájdalomérzékelő receptorokra nehezedő nyomás. Stabilizálja az izmokat, ízületeket, megakadályozza az izomgörcsök kialakulását, csökkenti a sérült szövetek terhelését és a gyulladások kialakulásának valószínűségét. A tape – amely ma már elengedhetetlen a gyógy- és sportmasszőrök, mozgásterapeuták, gyógytornászok, természetgyógyászok, edzők eszköztárából – egyaránt hatékony segítséget nyújt a sportsérülések, ficamok, húzódások, túlfeszült, görcsös izmok, a korlátozott ízületi mozgások, a derék-, hát-, nyak- és fejfájások, a gyulladásos tünetek, a gerincferdülés és az idegbántalmak kezelése, a tartásjavítás, valamint a mozgásszervi műtéteket követő rehabilitáció során.
Relaxáló testmasszázs - Lazító-, pihentető, testet lelket energiával feltöltő masszázs. Fáradt, kimerült, stresszes életmódot élők kedvelt masszázsa. A relaxáló masszázs célja, hogy a vendég kicsit kiszakadjon a napi rutinból és magára összpontosítson, pihenjen. A masszázs ezen formája oldja a stresszt, nyugtatja az idegrendszert, elősegíti a jó közérzet kialakulását és a nyugodt alvást. Hatására csökken a vérnyomás, javul a vér- és nyirokkeringés, lassul a pulzus és mélyül a légzés. A masszázs során a klasszikus svédmasszázs azon fogásait alkalmazzuk, melyek nyugtató hatásúak az idegrendszerre. A relaxáció élményét olajok és aromaolajok alkalmazásával tesszük még kellemesebbé, amik a bőrbe masszírozva és belélegezve is jótékonyan hatnak a szervezetre.
Lávaköves testmasszázs - Az egyik legkedveltebb wellness masszázstípus. Különlegessége, hogy az egyenletes 45’C hőmérsékletűre melegített lávakövek lassan hűlnek ki. Ezeket a lávaköveket teszünk a test meghatározott pontjaira, és használjuk őket a fogások során is. Az általános masszázs hatásait felerősítik a meleg lávakövek. Lazító-, keringésfokozó-, stresszoldó hatással bír, jó hatással van az álmatlanságban szenvedőkre is. A masszázs során kifejezetten erre a célra készített és formázott csiszolt lávaköveket (bazaltkő) a hozzájuk tartozó, hőfokszabályzóval ellátott vízgőzös melegítő készülékben melegítünk fel.
Svédmasszázs - A legismertebb masszázstípus frissítő-, tonizáló, kondicionáló hatású. A svédmasszázs testünkre gyakorolt pozitív hatásait nem egyszerű összefoglalni, többek között oldja a stresszt és szorongást, lazítja a görcsöket, fájdalomcsillapító hatású, javítja a bőr-, a keringés-, a nyirokrendszer állapotát. Általánosan javul tőle a közérzetünk, segít elűzni a krónikus fáradtságot, fokozza a fizikai teljesítőképességet, javítja az izmok állapotát. Baleset, műtét utáni rehabilitációban – gyógyulást követően – is nagy segítséget jelent, mozgásbeszűkülések esetén kiegészítő kezelésként alkalmazható..
Mobilizációs köpölyözés - A köpölyözés a népi gyógyászat egyik kedvelt módszere a mai napig, ami hosszú időn keresztül érdemtelenül háttérbe szorult, ám a fasciális szemléletmód térnyerésével újra előtérbe került, és immár nemzetközileg elfogadott módszerré vált, hisz a köpöly kiváló eszköz a fascia manuális kezelésére. Köpöllyel végezhetünk mobilizációs kezeléseket, tonizálhatjuk-, oldhatjuk-, fellazíthatjuk a fasciális letapadásokat és a kezelhetjük a hegeket.
Intenzív svédmasszázs - A hagyományos svédmasszázs kifejezetten intenzív változata, mélyebb fogásokkal. Rendszeres masszázshoz szokott testnek, fizikai munkát végzőknek vagy nagyobb izomtömeggel rendelkezőknek, rendszeresen sportolóknak javasolt. Eszközhasználattal kiegészítve: csúszó és szükség esetén álló köpölyözéssel és egyéb fascia lazító technikákkal kombinálva.
Reflexzónás talpmasszázs - Talp reflexzónáit stimuláló, frissítő talpmasszázs. A reflexológia a holisztikus gondolkodáson alapuló természetgyógyászati módszer, valószínűleg Kínából és Indiából származik. A stimuláláson, vagyis a serkentésen (ingerterápia) alapszik. A természetes életmód szerint mezítláb kellene járnunk, így az egyenetlen talaj állandóan dolgoztatná a talp reflexzónáit, karbantartva az egészségünket. Egészségünk védelmében szükséges tehát, hogy a reflexzónák masszázsával segítsük a kiválasztást és a tisztító folyamatokat így elősegíthetjük a hozzájuk tartozó szervek egészséges működését. A reflexpontok olyan idegpontok, amelyek egy-egy távoli testrésszel vannak kapcsolatban.



Kapcsolat, további információk: https://amasszor.hu

Térkép

A masszőr helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):




 



Kapcsolat Adatvédelem