Mazsihisz Szeretetkórház

Cím: 1145 Budapest, Amerikai út 53 - 55  (térkép, utcanézet lejjebb)


Szolgáltatások
Szemészet - A szemészet a szem felépítésével, működésével és betegségeivel foglalkozó szakterület.
Reumatológia - A reumatológia a belgyógyászat egyik szakága, amely a mozgásszervek – gerinc és ízületek – nem traumás eredetű megbetegedésére specializálódik.
Geriátria
Mozgásszervi Rehabilitáció
Diabetológia - A diabetológia a diabétesszel, vagyis a cukorbetegséggel és annak megelőzésével, gyógyításával foglalkozó orvosi tudományág. A cukorbetegség a szervezet anyagcseréjének krónikus megbetegedése. Az elnevezés az egyik főtünetre, a cukor vizelettel való fokozott kiválasztására és a megemelkedett vizeletmennyiségre utal.
Kardiológia - A kardiológia a belgyógyászat egyik ága, mely a szív és az erek betegségeivel foglalkozó tudományág.
Angiológia
Belgyógyászat - A belgyógyászat az orvostudomány talán legösszetettebb szakterülete, mely számos speciális szakirányt foglal magában. A belgyógyász feladata, hogy általános, nem egyértelmű tünetek esetén a kivizsgálást megkezdje, és a diagnózis felállítását követően a gyógykezelést elindítsa, vagy –amennyiben szükséges- speciális szakrendelésre irányítsa a beteget a lehető legszakszerűbb ellátás céljából.
Hospice
Nőgyógyászat - A nőgyógyászat a női nemi szervek betegségeivel és azok kezelésével foglalkozik. A rendszeres nőgyógyászati szűrővizsgálat még akkor is elengedhetetlen, ha a páciens panaszmentes.



A Szeretetkórház ma Közép-Európa egyetlen zsidó kórháza.A Holocaust előtt Budapesten négy zsidó kórház volt, a legnagyobb a Szabolcs utcai 1896-ban épült, melyet 1948-ban államosítottak. A Maros utcai és a Városmajor utcai kórházakat 1952-ben államosítottak. Az egyikben jelenleg rendelöintézet müködik, a másik kórházat / Bíró Dániel / bombatalálat érte és rekonstrukciójára nem került sor. Központi telefonszámunk: 273-52-00

BKV megállók

Budapest 14 kerületében a fenti kórház, klinika, magánklinika (Mazsihisz Szeretetkórház) közelében az alábbi BKV járatoknak vannak megállói (kattintson a járat számára a megállók megtekintéséhez):

  • villamos: 3, 69
  • busz: 5
Térkép

A kórház, klinika, magánklinika helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):




 



Kapcsolat Adatvédelem