Bajcsy - Zsilinszky Kórház - Rendelőintézet

Cím: 1106 Budapest, Maglódi út 89/91  (térkép, utcanézet lejjebb)


Szolgáltatások
központi laboratórium
központi műtő
aneszteziológiai ambulancia
pajzsmirigy ambulanca
audiológia- Az audiológia az a fül-orr-gégészeti szakterület, mely a hallással, a halláscsökkenések diagnózisával és szűrésével foglalkozik.
immunonephrológia osztály
intézeti gyógyszertár
diagnosztikai egységek: Röntgen, MR, CT, Ultrahang, Mammográfia, Labor
központi gyógytorna szolgálat - A gyógytorna olyan fizioterápiás módszer, amellyel az egyes mozgásszervi panaszokat, sérüléseket hatékonyan lehet kezelni.
szemészeti osztály - A szemészet a szem felépítésével, működésével és betegségeivel foglalkozó szakterület.
mozgásszervi rehabilitáció (gizella)
kardiológia ambulancia
kardiológiai rehabilitációs osztály
mammográfiás szűrés, emlődiagnosztika
érsebészet - Az érsebészet az erek, elsődlegesen az artériák és a vénák megbetegedéseinek kezelésével foglalkozik. Ebbe a körbe tartozik az érszűkület, a visszeresség, az értágulatok, a trombózis és a mélyvénás trombózis utáni tünetek diagnosztizálása, azok kezelése.
fül-orr-gége osztály - A fül-orr-gégészet az orvostudomány azon ága, melyhez a szájüreg és a nyálmirigyek, a garat, a gége megbetegedései, a hangképzési zavarok, az allergiás panaszok, a halló- és egyensúlyozó szervünk, az orr és melléküregei valamint a szaglás és ízérzés tartoznak.
központi aneszteziológiai, intenzív terápiás és sürgősségi osztály
mellkassebészet
patológiai osztály
képalkotó diagnosztika
onkológiai osztály - Az onkológia a jó és rosszindulatú daganatos betegségek kutatásával, diagnosztikájával, kezelésével és gyógyításával foglalkozó orvostudományi ág.
sebészeti osztály
diabetológia - A diabetológia a diabétesszel, vagyis a cukorbetegséggel és annak megelőzésével, gyógyításával foglalkozó orvosi tudományág. A cukorbetegség a szervezet anyagcseréjének krónikus megbetegedése. Az elnevezés az egyik főtünetre, a cukor vizelettel való fokozott kiválasztására és a megemelkedett vizeletmennyiségre utal.
szülészeti-nőgyógyászati osztály
tüdőgyógyászat - A tüdőgyógyászat a légutak és a tüdő megbetegedéseivel foglalkozik, idetartozik az asztma és az allergia kezelése is. A tüdő betegségei sok esetben más szervek betegségeivel együtt fordulnak elő, gyakran a keringési rendszert is érintik.
fájdalom ambulancia
központi dietetikai szolgálat - A dietetikus olyan szakember, aki segítséget nyújt az egyénre szabott korszerű, kiegyensúlyozott táplálkozás megismerésében, kiválasztásában.
belgyógyászati osztály - A belgyógyászat az orvostudomány talán legösszetettebb szakterülete, mely számos speciális szakirányt foglal magában. A belgyógyász feladata, hogy általános, nem egyértelmű tünetek esetén a kivizsgálást megkezdje, és a diagnózis felállítását követően a gyógykezelést elindítsa, vagy –amennyiben szükséges- speciális szakrendelésre irányítsa a beteget a lehető legszakszerűbb ellátás céljából.
gyógytorna, fizikotherápia - A gyógytorna olyan fizioterápiás módszer, amellyel az egyes mozgásszervi panaszokat, sérüléseket hatékonyan lehet kezelni.
angiológia ambulancia
neurológia ambulancia, EEG,EMG
genetikai tanácsadás
genetikai laboratórium
urológiai osztály - Az urológia mindkét nemnél a szervezet méregtelenítésében fontos szerepet játszó vizelet elválasztó és elvezető rendszer (vese, vesevezeték, húgyhólyag, húgycső), valamint a férfi nemi szervek (herék, mellékherék, prosztata, ondóvezeték és ondóhólyag, hímvessző, járulékos nemi mirigyek) megbetegedéseivel foglalkozó szakterület.
allergológia - Az allergológia az orvostudomány allergiás betegségek diagnosztikájával és kezelésével foglalkozó ága. Az allergia túlérzékenységet jelent: az immunrendszer egy túlzott reakciója olyan anyagokra, melyek normális körülmények között semmilyen választ nem váltanak ki a szervezetből.
pszichiátriai ambulancia - A pszichiátria a mentális zavarok diagnosztizálásával, kezelésével és megelőzésével foglalkozik, a lelki betegségek biológiai alapjait vizsgálja, az idegrendszeri átvivőanyagok (ún. neurotranszmitterek) módosulásait célozza meg a pszichés zavarok kezelésében. A pszichiáter olyan orvos, aki rendelkezik pszichiátriai szakképesítéssel.
nephrológiai ambulancia
neurológia osztály

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet elsősorban Budapest X. és XVII. kerülete lakosságának, de természetesen a területen kívülről hozzánk forduló betegek részére is nyújt egészségügyi szolgáltatást a prevenciótól a diagnosztikán és terápián keresztül a rehabilitációig. Kapcsolat, további információk: http://www.bajcsy.hu


Budapest 10. kerületében általában ingyenesen lehet parkolni, így valószínűleg a fenti kórház, klinika, magánklinika utcájában is. Ha mégis szükség lenne parkolóra, akkor itt böngészhet 10. kerületi parkolók, parkolóházak között.

BKV megállók

Budapest 10 kerületében a fenti kórház, klinika, magánklinika (Bajcsy - Zsilinszky Kórház - Rendelőintézet) közelében az alábbi BKV járatoknak vannak megállói (kattintson a járat számára a megállók megtekintéséhez):

  • villamos: 28A, 28, 37
  • busz: 85, 85E, 95, 185, 195
Térkép

A kórház, klinika, magánklinika helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):




 



Kapcsolat Adatvédelem