Budapesti Szent Ferenc Kórház

Cím: 1021 Budapest, Széher út 71/73  (térkép, utcanézet lejjebb)


Szolgáltatások
Belgyógyászat - A belgyógyászat az orvostudomány talán legösszetettebb szakterülete, mely számos speciális szakirányt foglal magában. A belgyógyász feladata, hogy általános, nem egyértelmű tünetek esetén a kivizsgálást megkezdje, és a diagnózis felállítását követően a gyógykezelést elindítsa, vagy –amennyiben szükséges- speciális szakrendelésre irányítsa a beteget a lehető legszakszerűbb ellátás céljából.
Gyógytorna - A gyógytorna olyan fizioterápiás módszer, amellyel az egyes mozgásszervi panaszokat, sérüléseket hatékonyan lehet kezelni.
Dietetika - A dietetikus olyan szakember, aki segítséget nyújt az egyénre szabott korszerű, kiegyensúlyozott táplálkozás megismerésében, kiválasztásában.
Diabetológia - A diabetológia a diabétesszel, vagyis a cukorbetegséggel és annak megelőzésével, gyógyításával foglalkozó orvosi tudományág. A cukorbetegség a szervezet anyagcseréjének krónikus megbetegedése. Az elnevezés az egyik főtünetre, a cukor vizelettel való fokozott kiválasztására és a megemelkedett vizeletmennyiségre utal.
Kardiológia - A kardiológia a belgyógyászat egyik ága, mely a szív és az erek betegségeivel foglalkozó tudományág.



A Kórháznak jól felszerelt kardiológiai, radiológiai és gastroenterológiai diagnosztikai részlege van. Az Intézményben a fekvőbeteg ellátáson kívül járóbeteg rendelés keretében belgyógyászati, kardiológiai, gastroenterológiai, valamint kardiológiai rehabilitációs szakambulancia is működik. A belgyógyászati ambuláns tevékenység keretei közzé tartozik évek óta a diabetológiai szakambulancia is. Az Intézmény különböző osztályaira kerülő betegek részére szükség szerinti szakkonzíliumot biztosítunk. Az Intézmény felekezetre és világnézetre való tekintet nélkül nyújt betegellátást az arra rászorulóknak. Telefon: 3928200

BKV megállók

Budapest 2 kerületében a fenti kórház, klinika, magánklinika (Budapesti Szent Ferenc Kórház) közelében az alábbi BKV járatoknak vannak megállói (kattintson a járat számára a megállók megtekintéséhez):

  • busz: 129
Térkép

A kórház, klinika, magánklinika helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):




 



Kapcsolat Adatvédelem