Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet Csepeli telephely

Cím: 1211 Budapest, Déli utca 11  (térkép, utcanézet lejjebb)


Szolgáltatások
A bénult betegek sajátos csoportja a szülési agykárosodás után kialakult gyermekkori bénulásos járászavar, ennek kezelése is itt történik. A Bethesda Kórházzal való kooperáció keretében egyre többen keresik fel osztályunkat. A már felnőtt korú, ebbe a csoportba tartozó betegeket is eredményesen rehabilitálják osztályunkon.
A mozgássérült betegek gyógyításának nagyon fontos része a gyógyászati segédeszköz-ellátás. Annak érdekében, hogy a mozgássérülteknek ne kelljen messzebbre utazniuk a segédeszközért, egy külső vállalkozó segítségével ortopéd műhelyt is létrehoztunk, így a művégtag-ellátás, a bénult betegek segédeszköz-ellátása helyben történik.
A cukorbetegség következtében létrejövő láb deformitások gyakran vezetnek a végtag kifekélyesedéséhez és később amputációhoz. A Központi Rehabilitációs Osztály a lábszövődmények ellátásával, a sebek begyógyításával az esetek jelentős részében képes az amputáció megelőzésére. Az érszűkület és a cukorbetegség következményeként amputáltakká vált betegek ellátását már a korai szakban is vállalja osztályunk. A korszerű művégtag-ellátási módszerek segítségével az amputált a műtétet követő 4-6 hét után legtöbbször már képes az önálló járásra.
A 2021-ben felújított épület kerekesszékkel is bejárható, a mozgássérültek akadálymentesen használhatják. Az osztály valamennyi kórterme fürdőszobás, amelyet a mozgásukban gátolt ápoltak kerekesszékkel is képesek használni.
A dél-pesti régióban az idős, kopott ízületek kezelésére kevés lehetőség van. A Központi Rehabilitációs Osztályon egy jól felszerelt elektroterápiás részleg, a masszázs, a gyógytorna sokat segíthet az időskori mozgásszervi betegségek ellátásában.
Az osztály célja a jól működő, komplex rehabilitációs szolgáltatás nyújtása. Az osztályra a szakorvosok csak a rehabilitációra alkalmasnak vélt betegeket veszik fel. Felvétel előtt minden beteget az ambulancián megvizsgálnak, ahol. ha kell, a beteget és hozzátartozóját tanáccsal is ellátják.
A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet stroke centrumként is működik, így nagyon sok – hétköznapi megfogalmazás szerint – szélütéses, agyvérzéses beteg kerül ide. Ennek természetes következménye, hogy a stroke-os, koponya-agysérült betegek rehabilitációjára is fel kellett készülni. A gyógytornászok mellett pszichológus, logopédus, foglalkoztató terapeuta segíti a rehabilitációra szorulók gyógyulását.



Telefon: +36 1 289 6200


Budapest 21. kerületében általában ingyenesen lehet parkolni, így valószínűleg a fenti kórház, klinika, magánklinika utcájában is. Ha mégis szükség lenne parkolóra, akkor itt böngészhet 21. kerületi parkolók, parkolóházak között.

BKV megállók

Budapest 21 kerületében a fenti kórház, klinika, magánklinika (Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet Csepeli telephely) közelében az alábbi BKV járatoknak vannak megállói (kattintson a járat számára a megállók megtekintéséhez):

  • busz: 179
Térkép

A kórház, klinika, magánklinika helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):




 



Kapcsolat Adatvédelem