Ér - és Szívsebészeti Klinika

Cím: 1122 Budapest, Városmajor utca 68  (térkép, utcanézet lejjebb)


Szolgáltatások
szívtranszplantáció
járóbeteg szakrendelés
érsebészet - Az érsebészet az erek, elsődlegesen az artériák és a vénák megbetegedéseinek kezelésével foglalkozik. Ebbe a körbe tartozik az érszűkület, a visszeresség, az értágulatok, a trombózis és a mélyvénás trombózis utáni tünetek diagnosztizálása, azok kezelése.
kardiológia - A kardiológia a belgyógyászat egyik ága, mely a szív és az erek betegségeivel foglalkozó tudományág.
szívsebészet
radiológia - Aortacentrum, CT labor, Intervenciós Radiológia labor, MR-labor, Röntgen-labor, Ultrahang-labor



Az épületet júniusban adták át, János Szanatóriumként kezdte meg múködését. Az intézet főorvosa simaházi Totth Gedeon dr. nőgyógyász volt. (Szilágyi Miklós írása alapján Vasárnapi Újság, 1912. 59. évf. 50. szám) Itt nemcsak szanatóriumi ellátást nyújtottak az azt igénylők számára, hanem széleskörű gyógyászati kezelésben részesítették az arra rászoruló, az intézetbe befekvő betegeket. Buda legszebb részén, pormentes, ózondús levegőjú helyen, a csendes és előkelő Városmajor-utcza végén, a Svábhegy oldalán, erdőtől kömyezetten, egy gyönyörű szanatórium nyílott meg a nyár elején: a János Szanatórium, amelyet nagyítás nélkül méltán lehet az asepsis diadalának nevezni. A modern, a legtökéletesebb, a ténykedéseiben biztos orvosi tudománynak nem palotája, hanem temploma ez a szanatórium, mely díszére válik a magyar gyógyászat fejlődésének. Telefon: 06-1-355-36-11

BKV megállók

Budapest 12 kerületében a fenti kórház, klinika, magánklinika (Ér - és Szívsebészeti Klinika) közelében az alábbi BKV járatoknak vannak megállói (kattintson a járat számára a megállók megtekintéséhez):

  • villamos: 56A, 56, 59B, 59, 60, 61
  • busz: 5, 22, 22A, 60B, 91, 128, 129, 155, 156, 222
Térkép

A kórház, klinika, magánklinika helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):




Munkaszüneti napok 2024-ben




Kapcsolat Adatvédelem