I. sz Gyermekgyógyászati Klinika

Cím: 1083 Budapest, Bókay János utca 53  (térkép, utcanézet lejjebb)


Szolgáltatások
EEG laboratórium
Kardiológia, EKG, Szívultrahang
Gyermekideggyógyászat és EEG
Csecsemő Osztály
Endoszkopiás laboratórium
Arcrekonstrukciós Centrum (A.R.C.)
Arcrekonstrukciós Centrum
Gyógyszertár
Radiológiai Osztály
Sürgősségi osztály
Allergológia-Pulmonológia - A pulmonológia, más néven tüdőgyógyászat az orvostudomány azon szakterülete, amely a légutak és a tüdő megbetegedéseivel foglalkozik.
Klinikai genetikai tanácsadás
Légzésfunkció szakrendelés
Gyermek- és Ifjúságpszichiátria - A pszichiátria a mentális zavarok diagnosztizálásával, kezelésével és megelőzésével foglalkozik, a lelki betegségek biológiai alapjait vizsgálja, az idegrendszeri átvivőanyagok (ún. neurotranszmitterek) módosulásait célozza meg a pszichés zavarok kezelésében. A pszichiáter olyan orvos, aki rendelkezik pszichiátriai szakképesítéssel.
Koraszülött utánvizsgálat
Légzésfunkciós laboratórium
Pulmonológiai Osztály - A pulmonológia, más néven tüdőgyógyászat az orvostudomány azon szakterülete, amely a légutak és a tüdő megbetegedéseivel foglalkozik.
Pathológiás újszülött és csecsemő kivizsgálás és utógondozás
Intenzív terápiás Osztály
Endokrinológia-Obezitológia
Koraszülött intenzív Osztály
Sürgősségi Osztály
Fül-orr-gégészet - A fül-orr-gégészet az orvostudomány azon ága, melyhez a szájüreg és a nyálmirigyek, a garat, a gége megbetegedései, a hangképzési zavarok, az allergiás panaszok, a halló- és egyensúlyozó szervünk, az orr és melléküregei valamint a szaglás és ízérzés tartoznak.
Diabétesz, Endokrinológiai és Metabolikus Osztály
Veseosztály
Kardiológiai ultrahang vizsgáló
EKG laboratórium
Gyermekinfektológiai Szakrendelés
Újszülött Sebészeti Osztály
Dietetikai szaktanácsadás - A dietetikus olyan szakember, aki segítséget nyújt az egyénre szabott korszerű, kiegyensúlyozott táplálkozás megismerésében, kiválasztásában.
Gyermek-tüdőgyógyászat (pulmonológia) - A pulmonológia, más néven tüdőgyógyászat az orvostudomány azon szakterülete, amely a légutak és a tüdő megbetegedéseivel foglalkozik.
Klinikai Kémiai és Mikrobiológiai Laboratórium
Gasztroenterológiai és Hepatológiai Osztály - A gasztroenterológia a belgyógyászatból önállósodott orvosi szakterület, ami az emésztőrendszerrel , illetve annak betegségeivel foglalkozik.
Anyagcsere Szűrő és Diagnosztikai Központ
Diabetológia - A diabetológia a diabétesszel, vagyis a cukorbetegséggel és annak megelőzésével, gyógyításával foglalkozó orvosi tudományág. A cukorbetegség a szervezet anyagcseréjének krónikus megbetegedése. Az elnevezés az egyik főtünetre, a cukor vizelettel való fokozott kiválasztására és a megemelkedett vizeletmennyiségre utal.
Anyagcsere Szűrő és Diagnosztikai Központ
Neonatológia
Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Osztály - A pszichiátria a mentális zavarok diagnosztizálásával, kezelésével és megelőzésével foglalkozik, a lelki betegségek biológiai alapjait vizsgálja, az idegrendszeri átvivőanyagok (ún. neurotranszmitterek) módosulásait célozza meg a pszichés zavarok kezelésében. A pszichiáter olyan orvos, aki rendelkezik pszichiátriai szakképesítéssel.
Csecsemő utánvizsgálat
Nephrológiai szakrendelés
Művese Osztály
Újszülött/csecsemő vesebetegségek
Sebészeti Osztály
Fejlődésneurológia, neonatológia utánkövető
Alvásdiagnosztikai laboratórium
Neurológia Osztály - A neurológia a központi és perifériás idegrendszer szerkezeti és funkcionális betegségeinek diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozik.
Broncho-fiberoszkópos vizsgálat
Urodinámiás vizsgálat
Hepatológia
Gyermeksebészet, Gyermekurológia, Mellkassebészet
Gasztroenterológia - A gasztroenterológia a belgyógyászatból önállósodott orvosi szakterület, ami az emésztőrendszerrel , illetve annak betegségeivel foglalkozik.
Röntgen és Ultrahang Osztály - Az ultrahang vizsgálat (UH) egy kíméletes, fájdalommentes eljárás, amivel belgyógyászati, endokrinológiai, urológiai, valamint nőgyógyászati, ízületi és érproblémák fedezhetők fel. Az ultrahang olyan hanghullámtartomány, melyet az emberi fül nem érzékel. Ha az ultrahang hullámokat egy vizsgálófej segítségével a testre irányítják, azok, az onnan visszaverődő hullámok segítségével – akár mozgás közben is – képesek kép ábrázolására.
Vesetranszplantációs szakrendelés



A Klinika kiemelten és részben országos hatáskörrel, a következő specialitásokkal foglalkozik: vese megbetegedések, diabetes mellitus, epilepszia és fejfájás, máj- és gastroenterológiai kórképek, obstrukív légúti megbetegedések, egyes immunológiai kórképek, psychiátriai megbetegedések és magatartási zavarban szenvedő gyermekek ellátása, újszülöttkorban sebészeti megoldást igénylő fejlődési rendellenességek, újszülött-, csecsemő- és gyermekkori sebészeti és urológiai kórformák, haematológiai és onkológiai kórképek, kissúlyú és lélegeztetésre szoruló koraszülöttek, kardiológia. A csecsemő- és gyermekgyógyászat itt fel nem sorolt kórképeiben szenvedő betegekkel való foglalkozás is feladata az intézetnek. Telefon: 3343186


Budapest 8. kerületében ezen a környéken általában fizetős a parkolás, ezért valószínűleg a fenti kórház, klinika, magánklinika utcájában is. Ha autóval érkezik, akkor erre érdemes odafigyelni, illetve előzetesen ellenőrizni, hogy a kórház, klinika, magánklinika környékén van-e lehetőség parkolásra (8. kerületi parkolók, parkolóházak). A fizetős parkolást a hétvégék és az ünnepnapok módosíthatják, ilyenkor gyakran ingyenes a parkolás az egyébként fizetős területeken.

BKV megállók

Budapest 8 kerületében a fenti kórház, klinika, magánklinika (I. sz Gyermekgyógyászati Klinika) közelében az alábbi BKV járatoknak vannak megállói (kattintson a járat számára a megállók megtekintéséhez):

  • metró: M3 (kék metró)
Térkép

A kórház, klinika, magánklinika helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):




 



Kapcsolat Adatvédelem