Szent János Kórház

Cím: 1125 Budapest, Diósárok út 1  (térkép, utcanézet lejjebb)


Szolgáltatások
Sebészeti szakrendelés és szakambulancia
Támasz Pszichiátriai Gondozó - A pszichiátria a mentális zavarok diagnosztizálásával, kezelésével és megelőzésével foglalkozik, a lelki betegségek biológiai alapjait vizsgálja, az idegrendszeri átvivőanyagok (ún. neurotranszmitterek) módosulásait célozza meg a pszichés zavarok kezelésében. A pszichiáter olyan orvos, aki rendelkezik pszichiátriai szakképesítéssel.
Gyermekosztály szakrendelés és szakambulancia
Fül-orr-gége és Szájsebészeti osztály szakrendelés és szakambulancia
Idegsebészeti osztály szakrendelés és szakambulancia
Krónikus belgyógyászati osztály szakrendelés és szakambulancia
Urológiai-sebészeti szakrendelés és szakambulancia - Az urológia mindkét nemnél a szervezet méregtelenítésében fontos szerepet játszó vizelet elválasztó és elvezető rendszer (vese, vesevezeték, húgyhólyag, húgycső), valamint a férfi nemi szervek (herék, mellékherék, prosztata, ondóvezeték és ondóhólyag, hímvessző, járulékos nemi mirigyek) megbetegedéseivel foglalkozó szakterület.
Szülészeti nőgyógyászati osztály szakrendelés és szakambulancia
Allergia Szakrendelő - Az allergológia az orvostudomány allergiás betegségek diagnosztikájával és kezelésével foglalkozó ága. Az allergia túlérzékenységet jelent: az immunrendszer egy túlzott reakciója olyan anyagokra, melyek normális körülmények között semmilyen választ nem váltanak ki a szervezetből.
I. belgyógyászati osztály szakrendelés és szakambulancia - A belgyógyászat az orvostudomány talán legösszetettebb szakterülete, mely számos speciális szakirányt foglal magában. A belgyógyász feladata, hogy általános, nem egyértelmű tünetek esetén a kivizsgálást megkezdje, és a diagnózis felállítását követően a gyógykezelést elindítsa, vagy –amennyiben szükséges- speciális szakrendelésre irányítsa a beteget a lehető legszakszerűbb ellátás céljából.
Ortopéd-traumatológiai osztály szakrendelés és szakambulancia - Az ortopédia a tartó- és mozgató szervrendszer veleszületett és szerzett elváltozásaival foglalkozó orvosi tudományág.
Szemészeti szakrendelés és szakambulancia - A szemészet a szem felépítésével, működésével és betegségeivel foglalkozó szakterület.
I. és XII. kerületi onkológiai szakrendelő és onkológiai gondozó - Az onkológia a jó és rosszindulatú daganatos betegségek kutatásával, diagnosztikájával, kezelésével és gyógyításával foglalkozó orvostudományi ág.
III. belgyógyászati kardiológiai osztály szakrendelés és szakambulancia
II. belgyógyászati- diabetológiai osztály szakrendelés és szakambulancia
Barlangterápia – Szemlő-hegyi-barlang
Neurológiai osztály – Stroke Centrum szakrendelés és szakambulancia
Mozgásszervi rehabilitációs osztály szakrendelés és szakambulancia
Budai Családközpontú Lelki Egészség Centrum szakrendelés és szakambulancia
Gyermeksebészeti és traumatológiai osztály szakrendelés és szakambulancia
Reumatológiai szakrendelés - A reumatológia a belgyógyászat egyik szakága, amely a mozgásszervek – gerinc és ízületek – nem traumás eredetű megbetegedésére specializálódik.
Budai Meddőségi Centrum szakrendelés és szakambulancia
Tüdőgondozó Intézet és Szűrőállomás
Traumatológiai baleseti ambulancia és szakrendelő
Pszichiátriai gondozó (XII. ker.) - A pszichiátria a mentális zavarok diagnosztizálásával, kezelésével és megelőzésével foglalkozik, a lelki betegségek biológiai alapjait vizsgálja, az idegrendszeri átvivőanyagok (ún. neurotranszmitterek) módosulásait célozza meg a pszichés zavarok kezelésében. A pszichiáter olyan orvos, aki rendelkezik pszichiátriai szakképesítéssel.



Telefon: 4584500

BKV megállók

Budapest 12 kerületében a fenti kórház, klinika, magánklinika (Szent János Kórház) közelében az alábbi BKV járatoknak vannak megállói (kattintson a járat számára a megállók megtekintéséhez):

  • villamos: 56A, 56, 59B, 59, 60, 61
  • busz: 5, 22, 22A, 60B, 60A, 91, 128B, 128, 129, 155, 156, 222
Térkép

A kórház, klinika, magánklinika helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):




 



Kapcsolat Adatvédelem