Szent Margit Kórház

Cím: 1032 Budapest, Bécsi út 132  (térkép, utcanézet lejjebb)


Szolgáltatások
Kardiológiai Szakambulanciák - A kardiológia a belgyógyászat egyik ága, mely a szív és az erek betegségeivel foglalkozó tudományág.
Sebészeti és Proctológiai Szakambulancia
Általános Belgyógyászati Osztály - A belgyógyászat az orvostudomány talán legösszetettebb szakterülete, mely számos speciális szakirányt foglal magában. A belgyógyász feladata, hogy általános, nem egyértelmű tünetek esetén a kivizsgálást megkezdje, és a diagnózis felállítását követően a gyógykezelést elindítsa, vagy –amennyiben szükséges- speciális szakrendelésre irányítsa a beteget a lehető legszakszerűbb ellátás céljából.
Gasztroenterológiai Szakambulancia és Endoszkópos Laboratórium - A gasztroenterológia a belgyógyászatból önállósodott orvosi szakterület, ami az emésztőrendszerrel , illetve annak betegségeivel foglalkozik.
Mammográfiás Emlőszűrő és Diagnosztikai Központ
Pszichológia Szakambulancia
MRI Szakrendelés
Urológiai Szakrendelés - Az urológia mindkét nemnél a szervezet méregtelenítésében fontos szerepet játszó vizelet elválasztó és elvezető rendszer (vese, vesevezeték, húgyhólyag, húgycső), valamint a férfi nemi szervek (herék, mellékherék, prosztata, ondóvezeték és ondóhólyag, hímvessző, járulékos nemi mirigyek) megbetegedéseivel foglalkozó szakterület.
Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály Szakambulanciái
Onkológiai Szakambulancia - Az onkológia a jó és rosszindulatú daganatos betegségek kutatásával, diagnosztikájával, kezelésével és gyógyításával foglalkozó orvostudományi ág.
Logopédiai Szakambulancia
Nephrológiai Szakambulancia
Pszichiátriai Szakrendelés - A pszichiátria a mentális zavarok diagnosztizálásával, kezelésével és megelőzésével foglalkozik, a lelki betegségek biológiai alapjait vizsgálja, az idegrendszeri átvivőanyagok (ún. neurotranszmitterek) módosulásait célozza meg a pszichés zavarok kezelésében. A pszichiáter olyan orvos, aki rendelkezik pszichiátriai szakképesítéssel.



Mindennapi tevékenységünkkel, a gyógyítás iránt elkötelezett munkatársaink áldozatkész munkájával bizonyítjuk, hogy – immár egy állami tulajdonú intézmény keretei között – a Margit Kórházra, fontos szerepet tölt be Budapest, Óbuda-Békásmegyer és a térség egészségügyi ellátásában. Telefon: 2502170

BKV megállók

Budapest 3 kerületében a fenti kórház, klinika, magánklinika (Szent Margit Kórház) közelében az alábbi BKV járatoknak vannak megállói (kattintson a járat számára a megállók megtekintéséhez):

  • villamos: 17, 19, 41
  • busz: 160, 260
Térkép

A kórház, klinika, magánklinika helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):




 



Kapcsolat Adatvédelem