Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház

Cím: 3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 72-76.  (térkép, utcanézet lejjebb)


Szolgáltatások
Sürgősségi Betegellátó Osztály
Általános Nukleáris Diagnosztika
Onkológiai Nukleáris Diagnosztika - Az onkológia a jó és rosszindulatú daganatos betegségek kutatásával, diagnosztikájával, kezelésével és gyógyításával foglalkozó orvostudományi ág.
Hospice - belgyógyászati ambulancia
Felnőtt Aneszteziológiai és Fájdalom szakrendelés
Foglalkozás Egészségügyi és Prevenciós Osztály - A foglalkozás-egészségügyi vizsgálat célja a munkahelyi egészségügyi problémák és veszélyforrások azonosítása, megelőzése, valamint kezelése, ami végső soron javítja a munkaerő jólétét és növeli a termelékenységet.
Szikszó Foglalkozás-egészségügyi Alapellátás - A foglalkozás-egészségügyi vizsgálat célja a munkahelyi egészségügyi problémák és veszélyforrások azonosítása, megelőzése, valamint kezelése, ami végső soron javítja a munkaerő jólétét és növeli a termelékenységet.
Ér- és Endovascularis Sebészeti szakrendelés
Onkológia szakrendelés - Az onkológia a jó és rosszindulatú daganatos betegségek kutatásával, diagnosztikájával, kezelésével és gyógyításával foglalkozó orvostudományi ág.
Hospice
Sugárterápiás szakrendelés
Radiológia
Nőgyógyászati szakambulancia - A nőgyógyászat a női nemi szervek betegségeivel és azok kezelésével foglalkozik. A rendszeres nőgyógyászati szűrővizsgálat még akkor is elengedhetetlen, ha a páciens panaszmentes.
Ultrahang vizsgáló
Várandós ambulancia
Centrális várandós tanácsadás
Várandós diabetológia
Ortopédiai Szakrendelés - Az ortopédia a tartó- és mozgató szervrendszer veleszületett és szerzett elváltozásaival foglalkozó orvosi tudományág.
Gyermek Ortopédia - Az ortopédia a tartó- és mozgató szervrendszer veleszületett és szerzett elváltozásaival foglalkozó orvosi tudományág.
Sebészeti Szakrendelés
Emlősebészet
Urológiai szakrendelés - Az urológia mindkét nemnél a szervezet méregtelenítésében fontos szerepet játszó vizelet elválasztó és elvezető rendszer (vese, vesevezeték, húgyhólyag, húgycső), valamint a férfi nemi szervek (herék, mellékherék, prosztata, ondóvezeték és ondóhólyag, hímvessző, járulékos nemi mirigyek) megbetegedéseivel foglalkozó szakterület.
Fül-orr-gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Osztály járóbeteg ellátása Szakrendelés
Phoniátriai szakrendelés
Fül-orr-gége szakrendelés - A fül-orr-gégészet az orvostudomány azon ága, melyhez a szájüreg és a nyálmirigyek, a garat, a gége megbetegedései, a hangképzési zavarok, az allergiás panaszok, a halló- és egyensúlyozó szervünk, az orr és melléküregei valamint a szaglás és ízérzés tartoznak.
Alvásdiagnosztikai szakrendelés
Gyermek fül-orr-gége szakrendelés - A fül-orr-gégészet az orvostudomány azon ága, melyhez a szájüreg és a nyálmirigyek, a garat, a gége megbetegedései, a hangképzési zavarok, az allergiás panaszok, a halló- és egyensúlyozó szervünk, az orr és melléküregei valamint a szaglás és ízérzés tartoznak.
Audiológia- Az audiológia az a fül-orr-gégészeti szakterület, mely a hallással, a halláscsökkenések diagnózisával és szűrésével foglalkozik.
Arc, Állcsont, Szájsebészet
Szájsebészeti szakrendelés
Fogászati Röntgen - A fogászat az orvoslásnak azon ága, amely a szájüreg és a rágómechanizmusok betegségeinek és elváltozásainak diagnosztizálásával, megelőzésével és kezelésével foglalkozik.
Fogszabályozás
Szemészeti szakrendelés - A szemészet a szem felépítésével, működésével és betegségeivel foglalkozó szakterület.
Szemészeti szakambulancia - A szemészet a szem felépítésével, működésével és betegségeivel foglalkozó szakterület.
Gyermekszemészeti szakrendelés
Szemészeti lézer szakambulancia
Traumatológia szakambulancia - A traumatológia a balesetekből származó vagy erőszak által szerzett sérülésekre és sebekre, valamint ezek kezelésére és gyógyítására specializálódott orvosi szakirány.
Traumatológiai szakrendelés - A traumatológia a balesetekből származó vagy erőszak által szerzett sérülésekre és sebekre, valamint ezek kezelésére és gyógyítására specializálódott orvosi szakirány.
Kézsebészeti szakrendelés
Mellkassebészeti szakrendelés
Mozgásszervi rehabilitációs szakrendelés és protetikai szakrendelés
Gyógytorna kezelés - A gyógytorna olyan fizioterápiás módszer, amellyel az egyes mozgásszervi panaszokat, sérüléseket hatékonyan lehet kezelni.
Fizikoterápia/elektroterápiás rendelés
Hydroterápia, gyógymasszázs/pakolás
Kardiológiai szakrendelés - A kardiológia a belgyógyászat egyik ága, mely a szív és az erek betegségeivel foglalkozó tudományág.
Terheléses EKG és Holter Szakrendelés
Sürgősségi Belgyógyászati és Kardiológiai Szakrendelések - A kardiológia a belgyógyászat egyik ága, mely a szív és az erek betegségeivel foglalkozó tudományág.
Angiológiai szakrendelés
Gasztroenterológiai szakrendelés - A gasztroenterológia a belgyógyászatból önállósodott orvosi szakterület, ami az emésztőrendszerrel , illetve annak betegségeivel foglalkozik.
Endokrinológia - Az endokrinológia az orvostudomány azon ága, amely a belső elválasztású mirigyek betegségeivel és rendellenességeivel foglalkozik.
Diabetológia - A diabetológia a diabétesszel, vagyis a cukorbetegséggel és annak megelőzésével, gyógyításával foglalkozó orvosi tudományág. A cukorbetegség a szervezet anyagcseréjének krónikus megbetegedése. Az elnevezés az egyik főtünetre, a cukor vizelettel való fokozott kiválasztására és a megemelkedett vizeletmennyiségre utal.
Immunológia
Belgyógyászat Szakambulancia
Sebészeti CT
Sebészeti Röntgen - Napjaink rutinszerűen alkalmazott képalkotó vizsgálati módszere a röntgen. A test megfelelő pontjára irányított röntgensugár egy része a szervekben elnyelődik, a másik része pedig az áthaladás során irányt vált és szétszóródik.
Sebészeti Ultrahang
Belgyógyászati Röntgen - Napjaink rutinszerűen alkalmazott képalkotó vizsgálati módszere a röntgen. A test megfelelő pontjára irányított röntgensugár egy része a szervekben elnyelődik, a másik része pedig az áthaladás során irányt vált és szétszóródik.
Belgyógyászati Ultrahang - Az ultrahang vizsgálat (UH) egy kíméletes, fájdalommentes eljárás, amivel belgyógyászati, endokrinológiai, urológiai, valamint nőgyógyászati, ízületi és érproblémák fedezhetők fel. Az ultrahang olyan hanghullámtartomány, melyet az emberi fül nem érzékel. Ha az ultrahang hullámokat egy vizsgálófej segítségével a testre irányítják, azok, az onnan visszaverődő hullámok segítségével – akár mozgás közben is – képesek kép ábrázolására.
Mammográfia és Ultrahang - Az ultrahang vizsgálat (UH) egy kíméletes, fájdalommentes eljárás, amivel belgyógyászati, endokrinológiai, urológiai, valamint nőgyógyászati, ízületi és érproblémák fedezhetők fel. Az ultrahang olyan hanghullámtartomány, melyet az emberi fül nem érzékel. Ha az ultrahang hullámokat egy vizsgálófej segítségével a testre irányítják, azok, az onnan visszaverődő hullámok segítségével – akár mozgás közben is – képesek kép ábrázolására.
Gyermek Röntgen - Napjaink rutinszerűen alkalmazott képalkotó vizsgálati módszere a röntgen. A test megfelelő pontjára irányított röntgensugár egy része a szervekben elnyelődik, a másik része pedig az áthaladás során irányt vált és szétszóródik.
Gyermek Ultrahang - Az ultrahang vizsgálat (UH) egy kíméletes, fájdalommentes eljárás, amivel belgyógyászati, endokrinológiai, urológiai, valamint nőgyógyászati, ízületi és érproblémák fedezhetők fel. Az ultrahang olyan hanghullámtartomány, melyet az emberi fül nem érzékel. Ha az ultrahang hullámokat egy vizsgálófej segítségével a testre irányítják, azok, az onnan visszaverődő hullámok segítségével – akár mozgás közben is – képesek kép ábrázolására.
Onkológiai CT - Az onkológia a jó és rosszindulatú daganatos betegségek kutatásával, diagnosztikájával, kezelésével és gyógyításával foglalkozó orvostudományi ág.
Idegsebészeti szakrendelés
Pszichátriai szakambulancia
Nefrológia
Neurológiai sürgősségi ambulancia - A neurológia a központi és perifériás idegrendszer szerkezeti és funkcionális betegségeinek diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozik.
Neurológiai szakrendelés - A neurológia a központi és perifériás idegrendszer szerkezeti és funkcionális betegségeinek diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozik.
Stroke sürgősségi ambulancia
EEG szakrendelés


A borsod Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórházban, a progresszív ellátást is figyelembe véve, nagyon sokrétű gyógyító munka folyik. Számos betegség vizsgálata, gyógyítása során óriási ismeretanyag gyűlik össze, mely a tudomány fejlődéséhez hozzájárul. A megfigyelések mellett, a gyógyító munka során alkalmazott kutatásokat is végeznek a dolgozók, összehasonlítják diagnosztikus és terápiás gyakorlatukat az irodalomban találtakkal, s az eredmények alapján módosítják, korszerűsítik munkájukat. Mindezek mellett új gyógyszerek, tudományos kettősvak vizsgálata is folyik. Borsod és Heves megyében az összes gyógyszervizsgálatok felét a Borsod Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban végzik.

Telefon46/515-200
Utcanézet

Az utcanézeten az úton megjelenő nyilakra kattintva mozoghat. A nézőpontot a képet húzva forgathatja. Ha az utcanézet nem jelenik meg, akkor erről a helyről nem áll rendelkezésre utcai fotó. a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges.

Térkép

A kórház, klinika, magánklinika helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):Kapcsolat Adatvédelem