Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház

Cím: 3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 72-76.  (térkép, utcanézet lejjebb)


Szolgáltatások
Ér- és Endovascularis Sebészeti szakrendelés
Idegsebészeti szakrendelés
Általános Nukleáris Diagnosztika
Gyermek Ortopédia - Az ortopédia a tartó- és mozgató szervrendszer veleszületett és szerzett elváltozásaival foglalkozó orvosi tudományág.
Fogszabályozás
Mozgásszervi rehabilitációs szakrendelés és protetikai szakrendelés
Gyógytorna kezelés - A gyógytorna olyan fizioterápiás módszer, amellyel az egyes mozgásszervi panaszokat, sérüléseket hatékonyan lehet kezelni.
Hydroterápia, gyógymasszázs/pakolás
Várandós ambulancia
Kézsebészeti szakrendelés
Radiológia
Alvásdiagnosztikai szakrendelés
Pszichátriai szakambulancia
Centrális várandós tanácsadás
Belgyógyászati Röntgen - Napjaink rutinszerűen alkalmazott képalkotó vizsgálati módszere a röntgen. A test megfelelő pontjára irányított röntgensugár egy része a szervekben elnyelődik, a másik része pedig az áthaladás során irányt vált és szétszóródik.
Sugárterápiás szakrendelés
Nefrológia
Belgyógyászati Ultrahang - Az ultrahang vizsgálat (UH) egy kíméletes, fájdalommentes eljárás, amivel belgyógyászati, endokrinológiai, urológiai, valamint nőgyógyászati, ízületi és érproblémák fedezhetők fel. Az ultrahang olyan hanghullámtartomány, melyet az emberi fül nem érzékel. Ha az ultrahang hullámokat egy vizsgálófej segítségével a testre irányítják, azok, az onnan visszaverődő hullámok segítségével – akár mozgás közben is – képesek kép ábrázolására.
Stroke sürgősségi ambulancia
Sebészeti Ultrahang - Az ultrahang vizsgálat (UH) egy kíméletes, fájdalommentes eljárás, amivel belgyógyászati, endokrinológiai, urológiai, valamint nőgyógyászati, ízületi és érproblémák fedezhetők fel. Az ultrahang olyan hanghullámtartomány, melyet az emberi fül nem érzékel. Ha az ultrahang hullámokat egy vizsgálófej segítségével a testre irányítják, azok, az onnan visszaverődő hullámok segítségével – akár mozgás közben is – képesek kép ábrázolására.
Traumatológia szakambulancia
Neurológiai sürgősségi ambulancia - A neurológia a központi és perifériás idegrendszer szerkezeti és funkcionális betegségeinek diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozik.
Felnőtt Aneszteziológiai és Fájdalom szakrendelés
Audiológia- Az audiológia az a fül-orr-gégészeti szakterület, mely a hallással, a halláscsökkenések diagnózisával és szűrésével foglalkozik.
Sürgősségi Belgyógyászati és Kardiológiai Szakrendelések - A kardiológia a belgyógyászat egyik ága, mely a szív és az erek betegségeivel foglalkozó tudományág.
Fül-orr-gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Osztály járóbeteg ellátása Szakrendelés
Neurológiai szakrendelés - A neurológia a központi és perifériás idegrendszer szerkezeti és funkcionális betegségeinek diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozik.
Fizikoterápia/elektroterápiás rendelés
Szikszó Foglalkozás-egészségügyi Alapellátás - A foglalkozás-egészségügyi vizsgálat célja a munkahelyi egészségügyi problémák és veszélyforrások azonosítása, megelőzése, valamint kezelése, ami végső soron javítja a munkaerő jólétét és növeli a termelékenységet.
Mellkassebészeti szakrendelés
Emlősebészet
Onkológiai Nukleáris Diagnosztika - Az onkológia a jó és rosszindulatú daganatos betegségek kutatásával, diagnosztikájával, kezelésével és gyógyításával foglalkozó orvostudományi ág.
Ortopédiai Szakrendelés - Az ortopédia a tartó- és mozgató szervrendszer veleszületett és szerzett elváltozásaival foglalkozó orvosi tudományág.
Szemészeti lézer szakambulancia
Sebészeti Szakrendelés
Szájsebészeti szakrendelés
Várandós diabetológia
Arc, Állcsont, Szájsebészet
EEG szakrendelés
Gasztroenterológiai szakrendelés - A gasztroenterológia a belgyógyászatból önállósodott orvosi szakterület, ami az emésztőrendszerrel , illetve annak betegségeivel foglalkozik.
Endokrinológia - Az endokrinológia az orvostudomány azon ága, amely a belső elválasztású mirigyek betegségeivel és rendellenességeivel foglalkozik.
Gyermek Röntgen - Napjaink rutinszerűen alkalmazott képalkotó vizsgálati módszere a röntgen. A test megfelelő pontjára irányított röntgensugár egy része a szervekben elnyelődik, a másik része pedig az áthaladás során irányt vált és szétszóródik.
Szemészeti szakambulancia - A szemészet a szem felépítésével, működésével és betegségeivel foglalkozó szakterület.
Fül-orr-gége szakrendelés - A fül-orr-gégészet az orvostudomány azon ága, melyhez a szájüreg és a nyálmirigyek, a garat, a gége megbetegedései, a hangképzési zavarok, az allergiás panaszok, a halló- és egyensúlyozó szervünk, az orr és melléküregei valamint a szaglás és ízérzés tartoznak.
Mammográfia és Ultrahang - Az ultrahang vizsgálat (UH) egy kíméletes, fájdalommentes eljárás, amivel belgyógyászati, endokrinológiai, urológiai, valamint nőgyógyászati, ízületi és érproblémák fedezhetők fel. Az ultrahang olyan hanghullámtartomány, melyet az emberi fül nem érzékel. Ha az ultrahang hullámokat egy vizsgálófej segítségével a testre irányítják, azok, az onnan visszaverődő hullámok segítségével – akár mozgás közben is – képesek kép ábrázolására.
Traumatológiai szakrendelés
Nőgyógyászati szakambulancia - A nőgyógyászat a női nemi szervek betegségeivel és azok kezelésével foglalkozik. A rendszeres nőgyógyászati szűrővizsgálat még akkor is elengedhetetlen, ha a páciens panaszmentes.
Gyermek Ultrahang - Az ultrahang vizsgálat (UH) egy kíméletes, fájdalommentes eljárás, amivel belgyógyászati, endokrinológiai, urológiai, valamint nőgyógyászati, ízületi és érproblémák fedezhetők fel. Az ultrahang olyan hanghullámtartomány, melyet az emberi fül nem érzékel. Ha az ultrahang hullámokat egy vizsgálófej segítségével a testre irányítják, azok, az onnan visszaverődő hullámok segítségével – akár mozgás közben is – képesek kép ábrázolására.
Urológiai szakrendelés - Az urológia mindkét nemnél a szervezet méregtelenítésében fontos szerepet játszó vizelet elválasztó és elvezető rendszer (vese, vesevezeték, húgyhólyag, húgycső), valamint a férfi nemi szervek (herék, mellékherék, prosztata, ondóvezeték és ondóhólyag, hímvessző, járulékos nemi mirigyek) megbetegedéseivel foglalkozó szakterület.
Sürgősségi Betegellátó Osztály
Immunológia
Hospice
Hospice - belgyógyászati ambulancia
Gyermek fül-orr-gége szakrendelés - A fül-orr-gégészet az orvostudomány azon ága, melyhez a szájüreg és a nyálmirigyek, a garat, a gége megbetegedései, a hangképzési zavarok, az allergiás panaszok, a halló- és egyensúlyozó szervünk, az orr és melléküregei valamint a szaglás és ízérzés tartoznak.
Sebészeti Röntgen - Napjaink rutinszerűen alkalmazott képalkotó vizsgálati módszere a röntgen. A test megfelelő pontjára irányított röntgensugár egy része a szervekben elnyelődik, a másik része pedig az áthaladás során irányt vált és szétszóródik.
Kardiológiai szakrendelés - A kardiológia a belgyógyászat egyik ága, mely a szív és az erek betegségeivel foglalkozó tudományág.
Fogászati Röntgen - A fogászat az orvoslásnak azon ága, amely a szájüreg és a rágómechanizmusok betegségeinek és elváltozásainak diagnosztizálásával, megelőzésével és kezelésével foglalkozik.
Sebészeti CT
Angiológiai szakrendelés
Diabetológia - A diabetológia a diabétesszel, vagyis a cukorbetegséggel és annak megelőzésével, gyógyításával foglalkozó orvosi tudományág. A cukorbetegség a szervezet anyagcseréjének krónikus megbetegedése. Az elnevezés az egyik főtünetre, a cukor vizelettel való fokozott kiválasztására és a megemelkedett vizeletmennyiségre utal.
Phoniátriai szakrendelés
Terheléses EKG és Holter Szakrendelés
Belgyógyászat Szakambulancia
Gyermekszemészeti szakrendelés
Onkológia szakrendelés - Az onkológia a jó és rosszindulatú daganatos betegségek kutatásával, diagnosztikájával, kezelésével és gyógyításával foglalkozó orvostudományi ág.
Onkológiai CT - Az onkológia a jó és rosszindulatú daganatos betegségek kutatásával, diagnosztikájával, kezelésével és gyógyításával foglalkozó orvostudományi ág.
Szemészeti szakrendelés - A szemészet a szem felépítésével, működésével és betegségeivel foglalkozó szakterület.
Foglalkozás Egészségügyi és Prevenciós Osztály - A foglalkozás-egészségügyi vizsgálat célja a munkahelyi egészségügyi problémák és veszélyforrások azonosítása, megelőzése, valamint kezelése, ami végső soron javítja a munkaerő jólétét és növeli a termelékenységet.
Ultrahang vizsgáló - Az ultrahang vizsgálat (UH) egy kíméletes, fájdalommentes eljárás, amivel belgyógyászati, endokrinológiai, urológiai, valamint nőgyógyászati, ízületi és érproblémák fedezhetők fel. Az ultrahang olyan hanghullámtartomány, melyet az emberi fül nem érzékel. Ha az ultrahang hullámokat egy vizsgálófej segítségével a testre irányítják, azok, az onnan visszaverődő hullámok segítségével – akár mozgás közben is – képesek kép ábrázolására.



A borsod Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórházban, a progresszív ellátást is figyelembe véve, nagyon sokrétű gyógyító munka folyik. Számos betegség vizsgálata, gyógyítása során óriási ismeretanyag gyűlik össze, mely a tudomány fejlődéséhez hozzájárul. A megfigyelések mellett, a gyógyító munka során alkalmazott kutatásokat is végeznek a dolgozók, összehasonlítják diagnosztikus és terápiás gyakorlatukat az irodalomban találtakkal, s az eredmények alapján módosítják, korszerűsítik munkájukat. Mindezek mellett új gyógyszerek, tudományos kettősvak vizsgálata is folyik. Borsod és Heves megyében az összes gyógyszervizsgálatok felét a Borsod Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban végzik. Telefon: 46/515-200

Térkép

A kórház, klinika, magánklinika helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):




 



Kapcsolat Adatvédelem