Markusovszky Kórház‎

Cím: 9700 Szombathely Markusovszky Lajos utca 3  (térkép, utcanézet lejjebb)


Szolgáltatások
Otoneurológiai Szakambulancia
Foglalkozás-egészségügyi Szakellátás - A foglalkozás-egészségügyi vizsgálat célja a munkahelyi egészségügyi problémák és veszélyforrások azonosítása, megelőzése, valamint kezelése, ami végső soron javítja a munkaerő jólétét és növeli a termelékenységet.
Fejfájás Szakambulancia
Idegsebészeti Szakambulancia
Központi Radiológia Járóbeteg Szakrendelés
Gnathológia
Hallásvizsgálat Szakambulancia
Bőr- és Nemibeteg Gondozó Szakrendelés
Extrapyramidális Szakambulancia
Kardiológiai Szakrendelés - A kardiológia a belgyógyászat egyik ága, mely a szív és az erek betegségeivel foglalkozó tudományág.
Neurofiziológiai Szakambulancia
Gyermekbõrgyógyászati szakrendelés
Fogszabályozás
Immunológiai Szakrendelés
Kardiológiai Szakambulancia - A kardiológia a belgyógyászat egyik ága, mely a szív és az erek betegségeivel foglalkozó tudományág.
Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Szakambulancia
Gyermek Ortopédiai Szakrendelés - Az ortopédia a tartó- és mozgató szervrendszer veleszületett és szerzett elváltozásaival foglalkozó orvosi tudományág.
Mammográfia
Gyermekfogászat - A fogászat az orvoslásnak azon ága, amely a szájüreg és a rágómechanizmusok betegségeinek és elváltozásainak diagnosztizálásával, megelőzésével és kezelésével foglalkozik.
Post-COVID Ambulancia
Szemészeti osztály - A szemészet a szem felépítésével, működésével és betegségeivel foglalkozó szakterület.
Érsebészeti Szakambulancia - Az érsebészet az erek, elsődlegesen az artériák és a vénák megbetegedéseinek kezelésével foglalkozik. Ebbe a körbe tartozik az érszűkület, a visszeresség, az értágulatok, a trombózis és a mélyvénás trombózis utáni tünetek diagnosztizálása, azok kezelése.
Felnőtt Ortopédiai Szakrendelés
Mellkassebészeti Ambulancia
Andrológia Szakrendelés
Tüdőgyógyászati Szakrendelés - A tüdőgyógyászat a légutak és a tüdő megbetegedéseivel foglalkozik, idetartozik az asztma és az allergia kezelése is. A tüdő betegségei sok esetben más szervek betegségeivel együtt fordulnak elő, gyakran a keringési rendszert is érintik.
Vállsebészeti Szakrendelés
Elektroterápia
Belgyógyászati Szakrendelés - A belgyógyászat az orvostudomány talán legösszetettebb szakterülete, mely számos speciális szakirányt foglal magában. A belgyógyász feladata, hogy általános, nem egyértelmű tünetek esetén a kivizsgálást megkezdje, és a diagnózis felállítását követően a gyógykezelést elindítsa, vagy –amennyiben szükséges- speciális szakrendelésre irányítsa a beteget a lehető legszakszerűbb ellátás céljából.
Gyermekambulancia
Rehabilitációs Szakambulancia
EEG Diagnosztika és Epilepszia Centrum
Fizioterápiás Osztály
Hypertonia Szakambulancia
Központi UH Diagnosztika
Szájsebészet, Dentoalveolaris Sebészet
Tüdőgyógyászati Szakambulancia - A tüdőgyógyászat a légutak és a tüdő megbetegedéseivel foglalkozik, idetartozik az asztma és az allergia kezelése is. A tüdő betegségei sok esetben más szervek betegségeivel együtt fordulnak elő, gyakran a keringési rendszert is érintik.
Urológiai Szakambulancia - Az urológia mindkét nemnél a szervezet méregtelenítésében fontos szerepet játszó vizelet elválasztó és elvezető rendszer (vese, vesevezeték, húgyhólyag, húgycső), valamint a férfi nemi szervek (herék, mellékherék, prosztata, ondóvezeték és ondóhólyag, hímvessző, járulékos nemi mirigyek) megbetegedéseivel foglalkozó szakterület.
Foniátriai Szakambulancia
Diabetológia - A diabetológia a diabétesszel, vagyis a cukorbetegséggel és annak megelőzésével, gyógyításával foglalkozó orvosi tudományág. A cukorbetegség a szervezet anyagcseréjének krónikus megbetegedése. Az elnevezés az egyik főtünetre, a cukor vizelettel való fokozott kiválasztására és a megemelkedett vizeletmennyiségre utal.
Központi CT Diagnosztika
Neuroimmunológiai Szakambulancia
Bőrgyógyászat - A bőrgyógyászat bőrünk egészségével foglalkozó tudományág. A bőrünk egy nagyon sokrétű feladatot ellátó, bonyolult szerv, melynek működése sok szempontból pótolhatatlan. Állapota tükrözi belső egyensúlyunkat, betegségei amellett, hogy kellemetlenek, jól láthatóak és feltűnőek is, nemcsak egészségi-, hanem esztétikai- és lelki problémát is jelenthetnek.
MR Diagnosztika
Térdsebészeti Szakrendelés
Proctológiai Szakambulancia
Általános Neurológiai Szakrendelés - A neurológia a központi és perifériás idegrendszer szerkezeti és funkcionális betegségeinek diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozik.
Infektológiai Osztály
Tüdőszűrés
Endoscopos Labor
Onkológiai Gondozó - Az onkológia a jó és rosszindulatú daganatos betegségek kutatásával, diagnosztikájával, kezelésével és gyógyításával foglalkozó orvostudományi ág.
Vizelettartási Szakambulancia
Urológiai Szakrendelés - Az urológia mindkét nemnél a szervezet méregtelenítésében fontos szerepet játszó vizelet elválasztó és elvezető rendszer (vese, vesevezeték, húgyhólyag, húgycső), valamint a férfi nemi szervek (herék, mellékherék, prosztata, ondóvezeték és ondóhólyag, hímvessző, járulékos nemi mirigyek) megbetegedéseivel foglalkozó szakterület.
Stroke Szakambulancia
Audiológiai Szakrendelés- Az audiológia az a fül-orr-gégészeti szakterület, mely a hallással, a halláscsökkenések diagnózisával és szűrésével foglalkozik.
Logopédia
Angiológiai Szakrendelés
UH Szakambulancia
Gyógytorna - A gyógytorna olyan fizioterápiás módszer, amellyel az egyes mozgásszervi panaszokat, sérüléseket hatékonyan lehet kezelni.
Endokrinológiai Szakrendelés - Az endokrinológia az orvostudomány azon ága, amely a belső elválasztású mirigyek betegségeivel és rendellenességeivel foglalkozik.
Neuroszonológiai Szakambulancia
Felnőtt és Gyermek Fül-Orr-Gégészeti Szakrendelések - A fül-orr-gégészet az orvostudomány azon ága, melyhez a szájüreg és a nyálmirigyek, a garat, a gége megbetegedései, a hangképzési zavarok, az allergiás panaszok, a halló- és egyensúlyozó szervünk, az orr és melléküregei valamint a szaglás és ízérzés tartoznak.
UH Szakrendelés
Onkológiai Szakambulancia - Az onkológia a jó és rosszindulatú daganatos betegségek kutatásával, diagnosztikájával, kezelésével és gyógyításával foglalkozó orvostudományi ág.
Gasztroenterológiai Szakrendelés - A gasztroenterológia a belgyógyászatból önállósodott orvosi szakterület, ami az emésztőrendszerrel , illetve annak betegségeivel foglalkozik.
Nőgyógyászati Szakambulancia - A nőgyógyászat a női nemi szervek betegségeivel és azok kezelésével foglalkozik. A rendszeres nőgyógyászati szűrővizsgálat még akkor is elengedhetetlen, ha a páciens panaszmentes.
Pszichiátriai osztály - A pszichiátria a mentális zavarok diagnosztizálásával, kezelésével és megelőzésével foglalkozik, a lelki betegségek biológiai alapjait vizsgálja, az idegrendszeri átvivőanyagok (ún. neurotranszmitterek) módosulásait célozza meg a pszichés zavarok kezelésében. A pszichiáter olyan orvos, aki rendelkezik pszichiátriai szakképesítéssel.
Általános Sebészeti Szakrendelés
Allergológiai és Rhinológiai Szakambulancia - Az allergológia az orvostudomány allergiás betegségek diagnosztikájával és kezelésével foglalkozó ága. Az allergia túlérzékenységet jelent: az immunrendszer egy túlzott reakciója olyan anyagokra, melyek normális körülmények között semmilyen választ nem váltanak ki a szervezetből.
Nephrológia Szalambulancia
Onkoradiológiai és Sugárterápiás Szakrendelés
Molekuláris Patológia
Traumatológiai osztály
Kézsebészeti Szakrendelés
Onkológiai Szakrendelés - Az onkológia a jó és rosszindulatú daganatos betegségek kutatásával, diagnosztikájával, kezelésével és gyógyításával foglalkozó orvostudományi ág.
Baleseti Sebészeti Szakrendelés
Klinikai Onkológiai Szakambulancia - Az onkológia a jó és rosszindulatú daganatos betegségek kutatásával, diagnosztikájával, kezelésével és gyógyításával foglalkozó orvostudományi ág.
Reumatológiai osztály - A reumatológia a belgyógyászat egyik szakága, amely a mozgásszervek – gerinc és ízületek – nem traumás eredetű megbetegedésére specializálódik.A Markusovszky Kórház fő célja az ellátott páciensek és dolgozóinak megelégedettsége érdekében az ellátási tevékenységek (prevenció, diagnosztika, terápia, rehabilitáció) minőségének folyamatos fejlesztése. Központi telefonszám: 06 94 / 311 542

Térkép

A kórház, klinika, magánklinika helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):
 Kapcsolat Adatvédelem