Kanizsai Dorottya Kórház

Cím: 8800, Nagykanizsa Szekeres József u. 2-8  (térkép, utcanézet lejjebb)


Szolgáltatások
Szemészet Szakrendelés - A szemészet a szem felépítésével, működésével és betegségeivel foglalkozó szakterület.
Tüdőgyógyászati Szakrendelés - A tüdőgyógyászat a légutak és a tüdő megbetegedéseivel foglalkozik, idetartozik az asztma és az allergia kezelése is. A tüdő betegségei sok esetben más szervek betegségeivel együtt fordulnak elő, gyakran a keringési rendszert is érintik.
Gyermek szakrendelés
Gyermek nephrológiai szakrendelés
Reumatológia szakrendelés - A reumatológia a belgyógyászat egyik szakága, amely a mozgásszervek – gerinc és ízületek – nem traumás eredetű megbetegedésére specializálódik.
Gyermek pulmonológiai szakrendelés - A pulmonológia, más néven tüdőgyógyászat az orvostudomány azon szakterülete, amely a légutak és a tüdő megbetegedéseivel foglalkozik.
Onkológia szakrendelés és gondozás - Az onkológia a jó és rosszindulatú daganatos betegségek kutatásával, diagnosztikájával, kezelésével és gyógyításával foglalkozó orvostudományi ág.
Hepatológiai és Lyme Szakrendelés
Urológia Szakrendelés - Az urológia mindkét nemnél a szervezet méregtelenítésében fontos szerepet játszó vizelet elválasztó és elvezető rendszer (vese, vesevezeték, húgyhólyag, húgycső), valamint a férfi nemi szervek (herék, mellékherék, prosztata, ondóvezeték és ondóhólyag, hímvessző, járulékos nemi mirigyek) megbetegedéseivel foglalkozó szakterület.
Neurológiai Szakrendelés - A neurológia a központi és perifériás idegrendszer szerkezeti és funkcionális betegségeinek diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozik.
EKG Szakrendelés
Diabetológiai Szakrendelés és Gondozó - A diabetológia a diabétesszel, vagyis a cukorbetegséggel és annak megelőzésével, gyógyításával foglalkozó orvosi tudományág. A cukorbetegség a szervezet anyagcseréjének krónikus megbetegedése. Az elnevezés az egyik főtünetre, a cukor vizelettel való fokozott kiválasztására és a megemelkedett vizeletmennyiségre utal.
Sebészet - Általános Sebészeti Szakrendelés
Kézsebészeti Szakrendelés
Urológia - Az urológia mindkét nemnél a szervezet méregtelenítésében fontos szerepet játszó vizelet elválasztó és elvezető rendszer (vese, vesevezeték, húgyhólyag, húgycső), valamint a férfi nemi szervek (herék, mellékherék, prosztata, ondóvezeték és ondóhólyag, hímvessző, járulékos nemi mirigyek) megbetegedéseivel foglalkozó szakterület. - Incontinencia Szakrendelés
Diabetes Szakrendelés
Aneszteziológiai Szakrendelés
Nephrológiai Szakrendelés
Sebészet - Proctologiai Szakrendelés
Fül-Orr-Gégészeti Szakrendelés - A fül-orr-gégészet az orvostudomány azon ága, melyhez a szájüreg és a nyálmirigyek, a garat, a gége megbetegedései, a hangképzési zavarok, az allergiás panaszok, a halló- és egyensúlyozó szervünk, az orr és melléküregei valamint a szaglás és ízérzés tartoznak.
Vesebeteg Szakrendelés Nephrológia
Ortopédiai Szakrendelés - Az ortopédia a tartó- és mozgató szervrendszer veleszületett és szerzett elváltozásaival foglalkozó orvosi tudományág.
Belgyógyászati Szakrendelés - A belgyógyászat az orvostudomány talán legösszetettebb szakterülete, mely számos speciális szakirányt foglal magában. A belgyógyász feladata, hogy általános, nem egyértelmű tünetek esetén a kivizsgálást megkezdje, és a diagnózis felállítását követően a gyógykezelést elindítsa, vagy –amennyiben szükséges- speciális szakrendelésre irányítsa a beteget a lehető legszakszerűbb ellátás céljából.
Traumatológiai Szakrendelés
Gyermek neurológiai szakrendelés
Kardiológiai Szakrendelés - A kardiológia a belgyógyászat egyik ága, mely a szív és az erek betegségeivel foglalkozó tudományág.
Hypertonia Szakrendelés
Pszichiátria – Mentalhygienes Gondozó - A pszichiátria a mentális zavarok diagnosztizálásával, kezelésével és megelőzésével foglalkozik, a lelki betegségek biológiai alapjait vizsgálja, az idegrendszeri átvivőanyagok (ún. neurotranszmitterek) módosulásait célozza meg a pszichés zavarok kezelésében. A pszichiáter olyan orvos, aki rendelkezik pszichiátriai szakképesítéssel.
Gasztroenterológiai Szakrendelés - A gasztroenterológia a belgyógyászatból önállósodott orvosi szakterület, ami az emésztőrendszerrel , illetve annak betegségeivel foglalkozik.
Geriátriai Szakrendelés
Nőgyógyászat - Klimax rendelés
Rendelés helye: 5.sz. épület
Sebészet - Érsebészeti Szakrendelés - Az érsebészet az erek, elsődlegesen az artériák és a vénák megbetegedéseinek kezelésével foglalkozik. Ebbe a körbe tartozik az érszűkület, a visszeresség, az értágulatok, a trombózis és a mélyvénás trombózis utáni tünetek diagnosztizálása, azok kezelése.
Allergiai Szakrendelés - Az allergológia az orvostudomány allergiás betegségek diagnosztikájával és kezelésével foglalkozó ága. Az allergia túlérzékenységet jelent: az immunrendszer egy túlzott reakciója olyan anyagokra, melyek normális körülmények között semmilyen választ nem váltanak ki a szervezetből.
Nőgyógyászati Szakrendelés - A nőgyógyászat a női nemi szervek betegségeivel és azok kezelésével foglalkozik. A rendszeres nőgyógyászati szűrővizsgálat még akkor is elengedhetetlen, ha a páciens panaszmentes.
Lipidológiai Szakrendelés
Endokrinológiai Szakrendelés - Az endokrinológia az orvostudomány azon ága, amely a belső elválasztású mirigyek betegségeivel és rendellenességeivel foglalkozik.



Kórház Telefonközpont: (93) 502-000 E-mail cím (titkárság): [email protected]

Térkép

A kórház, klinika, magánklinika helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):




 



Kapcsolat Adatvédelem