Bajai Szent Rókus Kórház

Cím: Baja, Rókus u. 10.  (térkép, utcanézet lejjebb)


Szolgáltatások
EMLŐ UH
SZÜLÉSZET AMBULANCIA
GYERMEK NEUROLÓGIA
SZÜLÉSZETI UH SZŰRÉS
ONKOLÓGIA SZAKRENDELÉS - Az onkológia a jó és rosszindulatú daganatos betegségek kutatásával, diagnosztikájával, kezelésével és gyógyításával foglalkozó orvostudományi ág.
ANESTHESIOLÓGIA AMBULANCIA - Az aneszteziológia az orvostudomány érzéstelenítésre szakosodott ága. Szakértője az aneszteziológus, köznyelven altatóorvos, akinek fő feladata a műtéti beavatkozások alatt és után a fájdalom megszüntetése és csillapítása, valamint a beteg életműködéseinek ellenőrzése, egyensúlyban tartása. Az aneszteziológus egyben intenzív terápiás szakember is, így a kritikus állapotú, intenzív osztályokon kezelt betegek ellátásában is jártas.
JÁRÓBETEG ELLÁTÁS
UROLÓGIA SZAKRENDELÉS - Az urológia mindkét nemnél a szervezet méregtelenítésében fontos szerepet játszó vizelet elválasztó és elvezető rendszer (vese, vesevezeték, húgyhólyag, húgycső), valamint a férfi nemi szervek (herék, mellékherék, prosztata, ondóvezeték és ondóhólyag, hímvessző, járulékos nemi mirigyek) megbetegedéseivel foglalkozó szakterület.
DIABETOLÓGIA - A diabetológia a diabétesszel, vagyis a cukorbetegséggel és annak megelőzésével, gyógyításával foglalkozó orvosi tudományág. A cukorbetegség a szervezet anyagcseréjének krónikus megbetegedése. Az elnevezés az egyik főtünetre, a cukor vizelettel való fokozott kiválasztására és a megemelkedett vizeletmennyiségre utal.
MAMMOGRÁFIA
TRAUMATOLÓGIA AMBULANCIA
GYERMEK SZEMÉSZET
UROLÓGIA SZAKRENDELÉS - Az urológia mindkét nemnél a szervezet méregtelenítésében fontos szerepet játszó vizelet elválasztó és elvezető rendszer (vese, vesevezeték, húgyhólyag, húgycső), valamint a férfi nemi szervek (herék, mellékherék, prosztata, ondóvezeték és ondóhólyag, hímvessző, járulékos nemi mirigyek) megbetegedéseivel foglalkozó szakterület.
KLIMAX AMBULANCIA
NŐGYÓGYÁSZAT AMBULANCIA - A nőgyógyászat a női nemi szervek betegségeivel és azok kezelésével foglalkozik. A rendszeres nőgyógyászati szűrővizsgálat még akkor is elengedhetetlen, ha a páciens panaszmentes.
FEJFÁJÁS AMBULANCIA
FÜL-ORR-GÉGÉSZET, AUDIOLÓGIA - A fül-orr-gégészet az orvostudomány azon ága, melyhez a szájüreg és a nyálmirigyek, a garat, a gége megbetegedései, a hangképzési zavarok, az allergiás panaszok, a halló- és egyensúlyozó szervünk, az orr és melléküregei valamint a szaglás és ízérzés tartoznak.
CT
PAJZSMIRIGY
VÉRVÉTEL, LABORATÓRIUM - A laboratóriumi szűrővizsgálatoknak köszönhetően gyakran már olyankor kimutatható lehet egy kóros elváltozás, amikor klinikai tünetek még egyáltalán nem jelentkeznek, így a betegség korábban felismerhető és időben kezelhető lesz. Laboratóriumi tesztek képezik a legtöbb diagnózis alapját, megerősítenek, vagy cáfolnak diagnosztikai feltételezéseket.
KARDIOLÓGIA AMBULANCIA
MEDDŐSÉG AMBULANCIA
OSTEOPORÓZIS
BELGYÓGYÁSZAT - A belgyógyászat az orvostudomány talán legösszetettebb szakterülete, mely számos speciális szakirányt foglal magában. A belgyógyász feladata, hogy általános, nem egyértelmű tünetek esetén a kivizsgálást megkezdje, és a diagnózis felállítását követően a gyógykezelést elindítsa, vagy –amennyiben szükséges- speciális szakrendelésre irányítsa a beteget a lehető legszakszerűbb ellátás céljából.
ONKOLÓGIA GONDOZÓ - Az onkológia a jó és rosszindulatú daganatos betegségek kutatásával, diagnosztikájával, kezelésével és gyógyításával foglalkozó orvostudományi ág.
ORTOPÉDIA SZAKRENDELÉS - Az ortopédia a tartó- és mozgató szervrendszer veleszületett és szerzett elváltozásaival foglalkozó orvosi tudományág.
ERGOMETRIA
SEBÉSZET AMBULANCIA
ALLERGOLÓGIA - Az allergológia az orvostudomány allergiás betegségek diagnosztikájával és kezelésével foglalkozó ága. Az allergia túlérzékenységet jelent: az immunrendszer egy túlzott reakciója olyan anyagokra, melyek normális körülmények között semmilyen választ nem váltanak ki a szervezetből.
CAROTIS DOPPLER, NYAKI UH
ABPM
CSECSEMŐ ÉS GYERMEK AMBULANCIA
SZEMÉSZET AMBULANCIA - A szemészet a szem felépítésével, működésével és betegségeivel foglalkozó szakterület.
TÜDŐSZŰRŐ ÉS MELLKASRÖNTGEN
SBO
BŐR ÉS NEMIBETEG SZAKRENDELÉS
GYERMEK PULMONOLÓGIA - A pulmonológia, más néven tüdőgyógyászat az orvostudomány azon szakterülete, amely a légutak és a tüdő megbetegedéseivel foglalkozik.
ÉRSEBÉSZET AMBULANCIA - Az érsebészet az erek, elsődlegesen az artériák és a vénák megbetegedéseinek kezelésével foglalkozik. Ebbe a körbe tartozik az érszűkület, a visszeresség, az értágulatok, a trombózis és a mélyvénás trombózis utáni tünetek diagnosztizálása, azok kezelése.
ADDIKTOLÓGIA
GYERMEK KARDIOLÓGIA - A kardiológia a belgyógyászat egyik ága, mely a szív és az erek betegségeivel foglalkozó tudományág.
FELNŐTT PSZICHIÁTRIA GONDOZÓ - A pszichiátria a mentális zavarok diagnosztizálásával, kezelésével és megelőzésével foglalkozik, a lelki betegségek biológiai alapjait vizsgálja, az idegrendszeri átvivőanyagok (ún. neurotranszmitterek) módosulásait célozza meg a pszichés zavarok kezelésében. A pszichiáter olyan orvos, aki rendelkezik pszichiátriai szakképesítéssel.
FIZIOTHERÁPIA
TÜDŐGYÓGYÁSZAT GONDOZÓ - A tüdőgyógyászat a légutak és a tüdő megbetegedéseivel foglalkozik, idetartozik az asztma és az allergia kezelése is. A tüdő betegségei sok esetben más szervek betegségeivel együtt fordulnak elő, gyakran a keringési rendszert is érintik.
EEG
UH
HAEMATOLÓGIA SZAKRENDELÉS
NEUROLÓGIAI SZAKRENDELÉS
NEPHROLÓGIA
GYERMEK ÉS IFJUSÁGI MENTÁL HIGIÉNIÁS GONDOZÓ
ECHO
INFEKTOLÓGIA AMBULANCIA
FÜL-ORR-GÉGÉSZET, AMBULANCIA - A fül-orr-gégészet az orvostudomány azon ága, melyhez a szájüreg és a nyálmirigyek, a garat, a gége megbetegedései, a hangképzési zavarok, az allergiás panaszok, a halló- és egyensúlyozó szervünk, az orr és melléküregei valamint a szaglás és ízérzés tartoznak.
HOLTER
HEPATITIS SZAKRENDELŐ
THROMBOEMBÓLIA SZAKRENDELÉS
ANDROLÓGIA
TÜDŐGYÓGYÁSZAT SZAKRENDELŐ - A tüdőgyógyászat a légutak és a tüdő megbetegedéseivel foglalkozik, idetartozik az asztma és az allergia kezelése is. A tüdő betegségei sok esetben más szervek betegségeivel együtt fordulnak elő, gyakran a keringési rendszert is érintik.
MAMMOGRÁFIA SZŰRÉS
REUMATOLÓGIA AMBULANCIA - A reumatológia a belgyógyászat egyik szakága, amely a mozgásszervek – gerinc és ízületek – nem traumás eredetű megbetegedésére specializálódik.
PSZICHIÁTRIA AMBULANCIA - A pszichiátria a mentális zavarok diagnosztizálásával, kezelésével és megelőzésével foglalkozik, a lelki betegségek biológiai alapjait vizsgálja, az idegrendszeri átvivőanyagok (ún. neurotranszmitterek) módosulásait célozza meg a pszichés zavarok kezelésében. A pszichiáter olyan orvos, aki rendelkezik pszichiátriai szakképesítéssel.
ANGIOLÓGIA SZAKRENDELÉS
SZÁJSEBÉSZET SZAKRENDELŐ
FOGLALKOZÁS EÜ. SZAKRENDELŐ - A foglalkozás-egészségügyi vizsgálat célja a munkahelyi egészségügyi problémák és veszélyforrások azonosítása, megelőzése, valamint kezelése, ami végső soron javítja a munkaerő jólétét és növeli a termelékenységet.
PAJZSMIRIGY UH
ADDIKTOLÓGIA SZAKRENDELÉS
ENDOSCOPIA
GASZTROENTEROLÓGIA SZAKRENDELÉS - A gasztroenterológia a belgyógyászatból önállósodott orvosi szakterület, ami az emésztőrendszerrel , illetve annak betegségeivel foglalkozik.
IZOTÓPOS VIZSGÁLAT



Intézményünk több száz éve szolgálja Észak-Bácska lakosságának egészségügyi ellátását. Sok tragédia történt a hosszú évtizedek alatt, mint például az 1840-es tűzvész, de ahogy azt követően, később is mindig feltámadt poraiból a kórház. Telefon: 79/422-233 E-mail: [email protected]

Térkép

A kórház, klinika, magánklinika helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):




 



Kapcsolat Adatvédelem