Tolna Megyei Balassa János Kórház

Cím: Szekszárd, Béri Balogh Ádám u. 5-7.  (térkép, utcanézet lejjebb)


Szolgáltatások
Intenzív részleg
Gyermekgyógyászati Osztály (Mátrix)
Onkológiai Osztály - Az onkológia a jó és rosszindulatú daganatos betegségek kutatásával, diagnosztikájával, kezelésével és gyógyításával foglalkozó orvostudományi ág.
Patológiai Osztály
Tüdőgyógyászati Osztály - A tüdőgyógyászat a légutak és a tüdő megbetegedéseivel foglalkozik, idetartozik az asztma és az allergia kezelése is. A tüdő betegségei sok esetben más szervek betegségeivel együtt fordulnak elő, gyakran a keringési rendszert is érintik.
Fertőző Osztály
Szülészet-Nőgyógyászati Osztály
Fül-Orr-Gégészeti Osztály (Urológia-Gégészeti Mátrix Osztály)
Neurológiai Osztály - A neurológia a központi és perifériás idegrendszer szerkezeti és funkcionális betegségeinek diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozik.
Ortopédiai részleg (Traumatológiai-Ortopédiai Összevont Osztály) - Az ortopédia a tartó- és mozgató szervrendszer veleszületett és szerzett elváltozásaival foglalkozó orvosi tudományág.
Sebészeti Osztály (sebészet, érsebészet) - Az érsebészet az erek, elsődlegesen az artériák és a vénák megbetegedéseinek kezelésével foglalkozik. Ebbe a körbe tartozik az érszűkület, a visszeresség, az értágulatok, a trombózis és a mélyvénás trombózis utáni tünetek diagnosztizálása, azok kezelése.
Belgyógyászati Osztály (kardiológia, nefrológia, gasztroenterológia, Diabetológia, endokrinológia, anyagcsere-betegségek, hematológia) - A belgyógyászat az orvostudomány talán legösszetettebb szakterülete, mely számos speciális szakirányt foglal magában. A belgyógyász feladata, hogy általános, nem egyértelmű tünetek esetén a kivizsgálást megkezdje, és a diagnózis felállítását követően a gyógykezelést elindítsa, vagy –amennyiben szükséges- speciális szakrendelésre irányítsa a beteget a lehető legszakszerűbb ellátás céljából.
Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály
Pszichiátriai Osztály - A pszichiátria a mentális zavarok diagnosztizálásával, kezelésével és megelőzésével foglalkozik, a lelki betegségek biológiai alapjait vizsgálja, az idegrendszeri átvivőanyagok (ún. neurotranszmitterek) módosulásait célozza meg a pszichés zavarok kezelésében. A pszichiáter olyan orvos, aki rendelkezik pszichiátriai szakképesítéssel.
Újszülött részleg (Szülészet-Nőgyógyászati Osztály)
Urológiai Osztály (Urológia-Gégészeti Mátrix Osztály) - Az urológia mindkét nemnél a szervezet méregtelenítésében fontos szerepet játszó vizelet elválasztó és elvezető rendszer (vese, vesevezeték, húgyhólyag, húgycső), valamint a férfi nemi szervek (herék, mellékherék, prosztata, ondóvezeték és ondóhólyag, hímvessző, járulékos nemi mirigyek) megbetegedéseivel foglalkozó szakterület.
Központi Műtő átfektető részleg
Szemészeti Osztály - A szemészet a szem felépítésével, működésével és betegségeivel foglalkozó szakterület.
Traumatológiai részleg (Traumatológiai-Ortopédiai Összevont Osztály)
Bőrgyógyászati Osztály - A bőrgyógyászat a bőrünk egészségével foglalkozó tudományág. A bőrünk egy nagyon sokrétű feladatot ellátó, bonyolult szerv, melynek működése sok szempontból pótolhatatlan. Állapota tükrözi belső egyensúlyunkat, betegségei amellett, hogy kellemetlenek, jól láthatóak és feltűnőek is, nemcsak egészségi-, hanem esztétikai- és lelki problémát is jelenthetnek.
Sürgősségi Betegellátó Osztály (SBO)



Intézményünk feladata az ellátási körzetébe tartozó betegek, járó és fekvőbeteg ellátása, amely magában foglalja a gyógyítást, a megelőzésben és a rehabilitációban való részvételt. A betegellátás technikai feltételeinek folyamatos fejlesztése, a munkatársak szakmai képzése és minőségügyi felkészítése biztosítja a páciensek igényének megfelelő szolgáltatást. A vezetőség célja, hogy valamennyi dolgozó munkája során feleljen meg az európai normáknak, a törvényeknek, betegeink jogos elvárásainak és a szerződéses követelményeknek. Alapvető célkitűzésünk folyamatosan és megbízhatóan jó minőségű, megkülönböztetés nélküli, az emberi méltóságot tiszteletben tartó betegellátás biztosítása. Kapcsolat, további információk: http://tmkorhaz.hu

Térkép

A kórház, klinika, magánklinika helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):




 



Kapcsolat Adatvédelem