XIII. Kerületi Egészségügyi Szolgálat

Cím: 1139 Budapest Szegedi út 17.  (térkép, utcanézet lejjebb)


Szolgáltatások
Dietetika - A dietetikus olyan szakember, aki segítséget nyújt az egyénre szabott korszerű, kiegyensúlyozott táplálkozás megismerésében, kiválasztásában.
Ideg-Elmegyógyászat
Szemészet - A szemészet a szem felépítésével, működésével és betegségeivel foglalkozó szakterület.
Belgyógyászat-Diabetológia
Fizikoterápia
Röntgen-UH
Audiológia- Az audiológia az a fül-orr-gégészeti szakterület, mely a hallással, a halláscsökkenések diagnózisával és szűrésével foglalkozik.
Gyógytorna - A gyógytorna olyan fizioterápiás módszer, amellyel az egyes mozgásszervi panaszokat, sérüléseket hatékonyan lehet kezelni.
Gyógymasszázs
Gasztroenterológia - A gasztroenterológia a belgyógyászatból önállósodott orvosi szakterület, ami az emésztőrendszerrel , illetve annak betegségeivel foglalkozik.
Traumatológia
Oszteoporozis-menopauza
Urológia - Az urológia mindkét nemnél a szervezet méregtelenítésében fontos szerepet játszó vizelet elválasztó és elvezető rendszer (vese, vesevezeték, húgyhólyag, húgycső), valamint a férfi nemi szervek (herék, mellékherék, prosztata, ondóvezeték és ondóhólyag, hímvessző, járulékos nemi mirigyek) megbetegedéseivel foglalkozó szakterület.
Reumatológia - A reumatológia a belgyógyászat egyik szakága, amely a mozgásszervek – gerinc és ízületek – nem traumás eredetű megbetegedésére specializálódik.
Laboratórium
ODM
Egynapos sebészet
Fül-Orr-Gégészet - A fül-orr-gégészet az orvostudomány azon ága, melyhez a szájüreg és a nyálmirigyek, a garat, a gége megbetegedései, a hangképzési zavarok, az allergiás panaszok, a halló- és egyensúlyozó szervünk, az orr és melléküregei valamint a szaglás és ízérzés tartoznak.
Kardiológia - A kardiológia a belgyógyászat egyik ága, mely a szív és az erek betegségeivel foglalkozó tudományág.
Nőgyógyászat - A nőgyógyászat a női nemi szervek betegségeivel és azok kezelésével foglalkozik. A rendszeres nőgyógyászati szűrővizsgálat még akkor is elengedhetetlen, ha a páciens panaszmentes.
EKG
Proktológia - A proktológia a végbél (bélrendszer legutolsó szakasza) vizsgálatával, betegségeivel és gyógyításával foglalkozik.
Belgyógyászat - A belgyógyászat az orvostudomány talán legösszetettebb szakterülete, mely számos speciális szakirányt foglal magában. A belgyógyász feladata, hogy általános, nem egyértelmű tünetek esetén a kivizsgálást megkezdje, és a diagnózis felállítását követően a gyógykezelést elindítsa, vagy –amennyiben szükséges- speciális szakrendelésre irányítsa a beteget a lehető legszakszerűbb ellátás céljából.
Foglalkozás-egészségügy - A foglalkozás-egészségügyi vizsgálat célja a munkahelyi egészségügyi problémák és veszélyforrások azonosítása, megelőzése, valamint kezelése, ami végső soron javítja a munkaerő jólétét és növeli a termelékenységet.
Ortopédia - Az ortopédia a tartó- és mozgató szervrendszer veleszületett és szerzett elváltozásaival foglalkozó orvosi tudományág.
Sportorvosi rendelés
Háziorvos - Felnőtt
Infúziós Terápia

Az Egészségügyi Szolgálatot 2005-ben alapította Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzata. A szolgálat alapvető feladata a kerületi lakosok alap- és járóbeteg szakellátása, illetve azok koordinálása. Ellátási kötelezettségünk elsősorban a kerületi lakosokra terjed ki, de természetesen ellátjuk a hozzánk érkező más kerületek, területek betegeit is lehetőségeink szerint a szabad kapacitásaink függvényében. Kiválóan képzett és nagy szakmai tapasztalattal rendelkező munkatársaink tevékenysége mintegy 30 szakterületet ölel fel a betegeink minél szakszerűbb, hatékonyabb és gyorsabb ellátása érdekében. A jó szakmai színvonalat biztosítja ,hogy dolgozóink rendszeres szakmai továbbképzéseken vesznek részt, a gyógyító egységeink felszerelését, egészségügyi technológiáit, szakmai berendezéseit folyamatosan fejlesztjük, korszerűsítjük, hiszen arra is törekszünk, hogy betegeink minél kényelmesebb és komfortosabb körülmények között jussanak hozzá az egészségügyi szolgáltatásainkhoz. Kapcsolat, további információk: http://www.euszolg13.hu


Budapest 13. kerületében ezen a környéken általában fizetős a parkolás, ezért valószínűleg a fenti kórház, klinika, magánklinika utcájában is. Ha autóval érkezik, akkor erre érdemes odafigyelni, illetve előzetesen ellenőrizni, hogy a kórház, klinika, magánklinika környékén van-e lehetőség parkolásra (13. kerületi parkolók, parkolóházak). A fizetős parkolást a hétvégék és az ünnepnapok módosíthatják, ilyenkor gyakran ingyenes a parkolás az egyébként fizetős területeken.

BKV megállók

Budapest 13 kerületében a fenti kórház, klinika, magánklinika (XIII. Kerületi Egészségügyi Szolgálat) közelében az alábbi BKV járatoknak vannak megállói (kattintson a járat számára a megállók megtekintéséhez):

  • villamos: 14
  • busz: 20E, 30A, 30, 32, 105, 210B, 210, 230
Térkép

A kórház, klinika, magánklinika helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):




 



Kapcsolat Adatvédelem