Cím: 1082 Budapest Baross utca 59.  (térkép, utcanézet lejjebb)


Szolgáltatások
A kormányablakban okmányirodai ügyintézésre van lehetőség.
Vannak olyan ügyek, amelyekben a kormányablakok kizárólag tájékoztatást tudnak adni és vannak olyanok, amelyekben szolgáltatást is tudnak nyújtani.
Időpontfoglaláshoz a telefonos ügyfélszolgálatot lehet hívni a 1818 telefonszámon, illetve az idopontfoglalo.kh.gov.hu oldalon interneten keresztül is lehet időpontot foglalni.
Internetes időpontfoglaláshoz Ügyfélkapu szükséges. Időpontot foglalni Ügyfélkapun belépve van lehetőség. Az időpontfoglalásnál az intézni kívánt ügyet, kormányablakot vagy okmányirodát és időpontot kell választani. A foglalást követően a megadott e-mail címre visszaigazolás érkezik, mely tartalmazza a lefoglalt időpontot és a kapott sorszámot. A lefoglalt időpont lemondására az e-mailben kapott link megnyitásával van lehetőség.
Ügyfélkapu nélkül az időpontfoglalás kizárólag Ügyfélkapu regisztrációra és a lejárt személyazonosításra alkalmas okmányok cseréjére történhet.
Az állampolgárok a kormányablakokban sokféle ügykört intézhetnek, kezdeményezhetnek, illetve kaphatnak tájékoztatást az eljárás menetéről.
Ügyfélkapu nélkül az időpontfoglalás kizárólag Ügyfélkapu regisztrációra és a lejárt személyazonosításra alkalmas okmányok cseréjére történhet.
Az első egységes arculattal rendelkező kormányablakok 2011-ben kezdték meg működésüket a megyeszékhelyeken és a megyei jogú városokban, ugyanakkor már ebben az évben elkezdődött a felkészülés a kormányablakok országos hálózatának a kialakítására.
Az ügyfél beadványait a hivatal bonyolítja le az illetékes hatóságoknál, részletesen tájékoztatva a kérelmezőt az ügymenetről, vagy a hiánypótlásról. Ezáltal a polgároknak nem kell több helyre elmenniük, és többféle ügyfélfogadási rendhez igazodniuk.
Amennyiben több ügyet intéznénk, vagy több személy (ideértve a családtagokat is) ügyintézésére foglalnánk időpontot, akkor minden ügy és személy esetén külön időpontot kell foglalni.

Általános nyitvatartás munkaszüneti napok
Hétfő8:00-18:00
Kedd8:00-16:00
Szerda11:00-19:00
Csütörtök9:00-16:00
Péntek8:00-14:00
SzombatZárva
VasárnapZárva


Budapest 8. kerületében ezen a környéken általában fizetős a parkolás, ezért valószínűleg a fenti kormányablak utcájában is. Ha autóval érkezik, akkor erre érdemes odafigyelni, illetve előzetesen ellenőrizni, hogy a kormányablak környékén van-e lehetőség parkolásra (8. kerületi parkolók, parkolóházak). A fizetős parkolást a hétvégék és az ünnepnapok módosíthatják, ilyenkor gyakran ingyenes a parkolás az egyébként fizetős területeken.

BKV megállók

Budapest 8 kerületében a fenti kormányablak közelében az alábbi BKV járatoknak vannak megállói (kattintson a járat számára a megállók megtekintéséhez):

  • trolibusz: 72, 83
  • villamos: 4, 6
  • busz: 9
Térkép

A kormányablak helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):




 



Kapcsolat Adatvédelem