Kőbányai műjégpálya

Cím: 1105 Budapest Ihász u. 24  (térkép, utcanézet lejjebb)

A korcsolya az egyik legkomplexebb módon ható sporttevékenység. Fizikailag és fiziológiailag egyaránt hat a szervezetre. Az izmokat és ízületeket leginkább deréktól lefelé dolgoztatja meg, így elsősorban a láb és farizmokat erősíti direkt módon. A korcsolyázás azért erősíti az ízületeket is, mert azokat jól átmozgatja. Ez utóbbi pedig serkenti az ízületeket védő ízületi folyadék képződését. Emellett jó hatással van a szív- és érrendszerre, légzőszervrendszerre, lévén alaposan megdolgoztatja a testet. A jégen való sportolás az asztmás vagy asztmatikus tünetekkel rendelkező gyerekekre is jó hatással van. Ez azért lehetséges, mert e sport közben aerob és anaerob erőkifejtés egyaránt történik: fékezéskor vagy sprinteléskor mozgás anaerob, a sportoló oxigénhiányban dolgozik, viszont amikor elkezd lassabban korcsolyázni, elkezd mélyebben lélegezni. Ilyenkor jobban igénybe van véve a tüdő. A két fázis váltakozása erősen fejleszti a tüdőt, a teljes légzőszervrendszert. Kapcsolat, további információk: http://www.whitesharks.hu/


Budapest 10. kerületében általában ingyenesen lehet parkolni, így valószínűleg a fenti jégpálya utcájában is. Ha mégis szükség lenne parkolóra, akkor itt böngészhet 10. kerületi parkolók, parkolóházak között.

BKV megállók

Budapest 10 kerületében a fenti jégpálya ( Kőbányai műjégpálya) közelében az alábbi BKV járatoknak vannak megállói (kattintson a járat számára a megállók megtekintéséhez):

  • busz: 95, 195, 217
Térkép

A jégpálya helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):




Munkaszüneti napok 2024-ben




Kapcsolat Adatvédelem