munkaügyi központ kirendeltség - Püspökladányi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály

Cím: 4150 Püspökladány, Kossuth u. 6.  (térkép, utcanézet lejjebb)


Szolgáltatások
A munkaügyi kirendeltségek fontosabb feladatai: illetékességi területén ellátják az álláskeresők nyilvántartásba vételére vonatkozó feladatokat, végzik az álláskeresési járadék, álláskeresési segély megállapításával, szüneteltetésével, megszüntetésével és visszakövetelésével kapcsolatos, továbbá azokkal a foglalkoztatást elősegítő támogatásokkal összefüggő feladatokat, amelyek ellátása nem tartozik a munkaügyi központ hatáskörébe, munkaközvetítést végeznek, fogadják a munkaerőigényekre vonatkozó bejelentéseket, információt nyújtanak, tanácsokat adnak.
A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat szervezetrendszere a Nemzeti Munkaügyi Hivatalból, a munkaügyi központokból és a kirendeltségekből áll.
A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) Magyarország legnagyobb hálózattal rendelkező, legkiterjedtebb állásközvetítő szervezetrendszere.
A terület szakmai irányítását a Nemzeti Munkaügyi Hivatal látja el.
A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat ingyenes szolgáltatásokkal, foglalkoztatási programok működtetésével segíti az álláskeresőket, a munkavállalókat és a munkaadókat.
A munkaügyi központok fontosabb feladatai: munkahelyteremtéssel és a közfoglalkoztatási támogatásokkal kapcsolatos feladatokat végzése, az álláskeresők ellátási rendszerének és az álláskeresők részére saját hatáskörben nyújtott támogatások rendszerének működtetése, kapcsolatot tartanak a munkaerő-piaci szereplőkkel és munkaerő-piaci ellenőrzéssel kapcsolatos feladatokat végeznek, ellátják azokat a munkaerő-piaci szolgáltatásokkal kapcsolatos feladatokat, amelyeket nem a kirendeltség lát el.
A munkaügyi kirendeltségek a járási hivatalok részeként nyújtanak segítséget az állampolgároknak.
A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat a kormány foglalkoztatáspolitikájához igazodva segíti a munkaerőpiac hatékony működését, aktivizálja a szereplőket, elősegíti a társadalmi integrációt, az esélyegyenlőséget, valamint egyenlő hozzáférést biztosít mindenki számára. Küldetése a foglalkoztatás elősegítése, bővítése, aktív segítségnyújtás az álláskeresőknek és munkáltatóknak a megfelelő munkahely és a legalkalmasabb munkaerő minél gyorsabb megtalálásában, valamint az ellátások és foglalkoztatási támogatások megállapításában.
Az álláskeresők a lakcím vagy tartózkodási hely szerinti járási (fővárosi kerületi) hivatal foglalkoztatási osztályához fordulhatnak, amennyiben állást keresnek, tanácsadásra van szükségük, nyilvántartásba vétellel, álláskeresési ellátás megállapításával, munkaerőpiaci szolgáltatások igénybevételével, juttatásokkal, elhelyezkedést segítő munkaerőpiaci programokkal, kapcsolatban információra van szükségük, vagy már folyamatban lévő ügyben tájékoztatást szeretnének.

Telefonszám: +36 54 517-161

Térkép

A munkaügyi központ kirendeltség helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):




 



Kapcsolat Adatvédelem