Ferencvárosi Kicsi Bocs Óvoda

Cím: 1092 Budapest, Erkel u. 10.  (térkép, utcanézet lejjebb)

Az intézmény 1902-ben kezdte meg működését „Kisdedóvó intézetként”. Óvodánk könnyen megközelíthető helyen, a Vásárcsarnok és a Duna-part közelében található.Környezetünkben számos szép régi épület, egyetem, étterem, a Vásárcsarnok és egyéb kulturális értékek találhatók. Az ide járó gyermekek életkoruk szerint járnak a nyolc mackó csoport valamelyikébe.Igyekszünk homogén csoportokat kialakítani.Pedagógiai Programunkban a magyar népi hagyományok megismerése, őrzése kerül előtérbe.Kiemelten fontosnak tartjuk a játék szerepét, amely a gyermekek értelmi és érzelmi fejlődését elősegíti.Hangsúlyt fektetünk az egészséges életmódra nevelésre. Rendszeresen fogyasztunk gyümölcsöt, sétálunk, kirándulunk, szervezünk sport programokat.Magunk is létre hoztunk egy kis kertet, amelyben minden csoport a saját magaságyásában gazdálkodik.A környezettudatos magatartás kialakítására is odafigyelünk, a hulladék szelektív gyűjtésére hívjuk fel a gyermekek és rajtuk keresztül a családok figyelmét.Bekapcsolódtunk a Bozsik-programba, mely játékos formában segíti elő a labdaérzék fejlesztést. Telefon: 2176394


Budapest 9. kerületében ezen a környéken általában fizetős a parkolás, ezért valószínűleg a fenti óvoda utcájában is. Ha autóval érkezik, akkor erre érdemes odafigyelni, illetve előzetesen ellenőrizni, hogy az óvoda környékén van-e lehetőség parkolásra (9. kerületi parkolók, parkolóházak). A fizetős parkolást a hétvégék és az ünnepnapok módosíthatják, ilyenkor gyakran ingyenes a parkolás az egyébként fizetős területeken.

BKV megállók

Budapest 9 kerületében a fenti óvoda (Ferencvárosi Kicsi Bocs Óvoda) közelében az alábbi BKV járatoknak vannak megállói (kattintson a járat számára a megállók megtekintéséhez):

  • metró: M3 (kék metró), M4 (zöld metró)
  • trolibusz: 72, 83
  • busz: 9, 15, 100E
  • villamos: N19, 47, 48, 49
Térkép

Az óvoda helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):




Munkaszüneti napok 2023-ban




Kapcsolat Adatvédelem