Fény utcai Piac és Vásárcsarnok

Cím: 1024 Budapest II. kerület Lövőház u. 12.  (térkép, utcanézet lejjebb)

Alapvető célként fogalmazódott meg, hogy a kor követelményeinek megfelelő épület jöjjön létre úgy, hogy biztosítani lehessen a kultúrált kereskedelmi tevékenység hátterét, melyben különös hangsúlyt kapott a megfelelő számú parkolóhely biztosítása. A Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központban, a parkolóházban és a Fény Utcai Piac alatt található mélyparkolóban mintegy 800 gépkocsi parkolására nyílik lehetőség. Az épület mélygarázzsal együtt 5 szintes. Az építési telek lejtési viszonyai biztosítják azt a különleges adottságot, hogy gyakorlatilag az épület három szintjének földszinti bejárata van. Földszintről közelíthető meg a Fény Utcai Piac a Lövőház utcából, a Fény utcából és a Retek utcából. Az épületen belüli gyalogosforgalmat megfelelő számú személylift, mozgólépcső, járda és közlekedő biztosítja. A közlekedők kialakítása lehetővé teszi mozgássérültek akadálytalan közlekedését is. A teherforgalom részére szintén megfelelő számú rámpa, teherlift áll rendelkezésre. Személygépkocsival érkezők a Fény Utcai Piac -I. szintjén található mélygarázsban vagy az épület mellett elhelyezkedő parkolóházban találnak kultúrált parkolási lehetőséget. A parkolóházat az épület valamennyi szintjével gyalogos közlekedő köti össze, tehát a parkolóházból a Fény Utcai Piac valamennyi szintje kényelmesen megközelíthető a személygépkocsival érkezők számára. Telefonszám: 345-4100

A piac az üzletközpont épületében található. A Mammut mélygarázsában és a parkolóházban 850 parkolóhelyet várja az autóval érkező látogatókat. A parkolóba bérlet is vásárolható. A Mammut I. és a Mammut II. parkoló garázsában elektromos töltőpont is a látogatók rendelkezésére áll elektromos járművük feltöltéséhez.

BKV megállók

Budapest 2 kerületében a fenti piac (Fény utcai Piac és Vásárcsarnok) közelében az alábbi BKV járatoknak vannak megállói (kattintson a járat számára a megállók megtekintéséhez):

  • metró: M2 (piros metró)
  • villamos: 4, 6, 17, N18, 56A, 56, 59A, 61
  • busz: 16A, 16, 21, 21A, 22, 22A, 39, 61, 91, 102, 116, 128, 129, 149, 155, 156, 221, 222
Térkép

A piac helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):




Munkaszüneti napok 2024-ben




Kapcsolat Adatvédelem