Pesterzsébeti piac és vásárcsarnok

Cím: 1201 Budapest, Vörösmarty u. 171.  (térkép, utcanézet lejjebb)

Mivel a mai Pesterzsébet az 1860-as években kezdett el benépesülni, és a lakossága 1920-ra már meghaladta a negyvenezret, a Szent Erzsébet téren működő piactér hamarosan szűkösnek bizonyult. A szerény bódékkal teli piactér az időközben megépült Árpád-házi Szent Erzsébet főplébánia templomhoz sem volt méltó. Végül 1925-ben végül megnyílt a Vermes József műépítész által tervezett háromhajós vásárcsarnok, amely fővárosi helyi védettség alatt áll. Az 1990-es évek második felében a vásárcsarnokot egy részben nyitott, modern piactérrel toldották meg, ami a csarnok mögött helyezkedik el. Kapcsolat, további információk: http://www.erzsebetipiac.hu


Budapest 20. kerületében általában ingyenesen lehet parkolni, így valószínűleg a fenti piac utcájában is. Ha mégis szükség lenne parkolóra, akkor itt böngészhet 20. kerületi parkolók, parkolóházak között.

BKV megállók

Budapest 20 kerületében a fenti piac (Pesterzsébeti piac és vásárcsarnok) közelében az alábbi BKV járatoknak vannak megállói (kattintson a járat számára a megállók megtekintéséhez):

  • villamos: 2B, 52
  • busz: 36, 135
Térkép

A piac helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):




Munkaszüneti napok 2024-ben




Kapcsolat Adatvédelem