Tündérhegyi Pszichoszomatikus és Pszichoterápiás-rehabilitációs Osztály

Cím: 1121 Budapest, Szanatórium u. 19.  (térkép, utcanézet lejjebb)


Szolgáltatások
Természetesen minden páciens munkáját segíti egy terapeuta, akivel integrálják a 24 órában, a hét 7 napján kívük-belül zajló történéseket a páciens belső működésével, élettörténetével.
Pszichoterápiás- magyarul lélektani munka a fő terápiás eszközünk (melyet szükség esetén gyógyszerrel egészítünk ki). Lélektani, vagyis a tünetek, jellegzetes kapcsolati mintázatok hátterében zajló tudattalan konfliktusok, érzések, fantáziák feltárása, megértése és feldolgozása, melynek következtében várható a gyógyulás, változás. Munka, vagyis a páciens aktív közreműködését igényli, szavakba kell öntenie megjelenő érzéseit, gondolatait. Csoporthangsúlyú - a lélektani munka döntően csoportokban zajlik.
Rendszer - ebben a közösségben megjelennek a páciens jellegzetes működésmódjai, kapcsolódásai, esetleg a különböző terápiás helyzetekben különböző módon. A problémák elemzésénél új megoldások kidolgozása ezáltal lehetővé válik.
Csoporthangsúlyú pszichoterápiás rendszerben dolgozunk, pszichodinamikus szemlélettel.
Nagycsoport - ahol a páciensek és a személyzet tagjai megbeszélik, ütköztetik, megjelenítik (verbálisan) a közösségben zajló folyamatokat, problémákat, bármit, amit együtt szeretnének megbeszélni. Pszichodinamikus kiscsoport - ahol szavakba öntik érzéseiket, egymásnak visszajelzéseket adnak/kapnak. Pszichodráma csoport - ahol dramatikus formában jelenítik meg érzéseiket. Szocioterápiás műhely - ahol kreatív feladatok (rajz, zene, élőszobrok, kommunikációs feladatok) segítségével jelenítik meg a bennük zajló érzéseket, fantáziákat, konfliktusokat. Művészetterápia - művészetpszichoterápia - ahol az alkotó folyamaton keresztül tárgyiasulnak a belső érzések. A művészetpszichoterápiás csoportban ennek szóbeli feldolgozása is zajlik.

Kapcsolat, további információk: http://www.tunderhegy.hu

Térkép

A pszichológus helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):




 



Kapcsolat Adatvédelem