A Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium

Cím: 1158 Budapest, Neptun utca 57.  (térkép, utcanézet lejjebb)

Európában egyedülálló módon az oktatás magyar és kínai nyelven folyik, ezért intézményünk a Kínai Népköztársaság részéről kiemelt figyelmet élvez. Iskolánk legfontosabb célkitűzése, hogy a kínai közösség gyermekei számára szeretetteljes iskolai nevelést és a magyar hagyományoknak megfelelő magas színvonalú oktatást biztosítsunk amellett, hogy kínai tanítványaink megőrzik gyökereiket, az otthoni tanterv szerint tanulják anyanyelvüket, valamint megismerkednek a több évezredes, gazdag kínai kultúra alapjaival. A magyar anyanyelvű szülők felismerték, hogy a következő évtizedekben a kínai nyelv egyre nagyobb szerephez fog jutni Európában és az egész világon, így gyermekük jövőjét biztosíthatják azzal, ha kínaiul taníttatják. A magyar anyanyelvű tanulók számára elérhetővé tesszük a kínai nyelv tanulását, ismerkedést a kultúrával. Kapcsolat, további információk: http://magyar-kinai.hu


Budapest 15. kerületében általában ingyenesen lehet parkolni, így valószínűleg a fenti szakközépiskola utcájában is. Ha mégis szükség lenne parkolóra, akkor itt böngészhet 15. kerületi parkolók, parkolóházak között.

BKV megállók

Budapest 15 kerületében a fenti szakközépiskola (A Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium) közelében az alábbi BKV járatoknak vannak megállói (kattintson a járat számára a megállók megtekintéséhez):

  • busz: 7, 8E, 108E, 231B, 231, 277
Térkép

A szakközépiskola helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):




Munkaszüneti napok 2024-ben




Kapcsolat Adatvédelem