Tamás utcai urnatemető

Cím: 1038 Budapest III. Tamás u.  (térkép, utcanézet lejjebb)


Szolgáltatások
Szép, természetes környezetben, Békásmegyer fölött, a domboldalon fekszik a Tamás utcai Urnatemető, mely 1986-ban épült. Ezen a helyen már a XVII. században is temető volt. A ravatalozó előtt bronz mécségetőnél emlékezhetnek meg a látogatók szeretteikről. A temetőben 1, 2, és 4 urna elhelyezésére alkalmas temetkezési helyek vannak kialakítva.
Megközelíthető: 243-as autóbusz
Telefon: 06 1 454-7670
Felvételi iroda: 06 1 454-7672
Temető iroda: 06 1 457-7671
E-mail: [email protected]



November 1. a mindenszentek napja. A katolikus világ az üdvözült lelkekről emlékezik meg ezen a napon. November 1. Magyarországon 2000 óta munkaszüneti nap. Sokan tévesen halottak napjának nevezik, de az a rákövetkező napon van. Mindenszentek ünnepe környékén általában hosszabban tartanak nyitva a temetők. A mindenszenteket megelőző munkaszüneti napok, október 23-án, is általában nyitva tartanak a temetők. A pontos nyitvatartásról érdemes érdeklődni a temető elérhetőségein. Másnap, november 2., a halottak napja, amelyet a már elhunyt, de üdvösséget még nem el nem nyert lelkekért tartanak. Ezen a napon nincs munkaszünet.

BKV megállók

Budapest 3 kerületében a fenti temető (Tamás utcai urnatemető) közelében az alábbi BKV járatoknak vannak megállói (kattintson a járat számára a megállók megtekintéséhez):

  • busz: 243
Térkép

A temető helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):




Munkaszüneti napok 2024-ben




Kapcsolat Adatvédelem