Farkasréti temető

Cím: 1124. Budapest XII., Németvölgyi út 99.  (térkép, utcanézet lejjebb)


Szolgáltatások
Buda legnagyobb kiterjedésű és legszebb fekvéső temetője.
Az utóbbi évtizedekben a tudományos és kulturális élet elhunyt nagyjainak jelentős részét ide temették. A művészetek és a tudományok kiemelkedő képviselői a Művészparcellában és a Magyar Tudományos Akadémia parcelláiban kaptak díszsírhelyet. Az 1980-as években az egyik ravatalozót Makovecz Imre tervei szerint alakították ki.
Megközelíthető: 2-es, 8A, 102-es, 8-as autóbusszal a Március 15-e térről, 112-es autóbusszal (Bürök utcai bejáró) és az 59-es villamossal.
A temetőben található síremlékekről készült fotókat és a részletes életrajzok a www.farkasretiseta.hu oldalon tekinthetők meg.
Telefon: 248-3520
2009 tavaszától a Budapesti Temetkezési Intézet lehetőséget teremt rá, hogy szervezett séták, 'rendhagyó tanórák' keretében iskolai csoportok is felkereshessék a Farkasréti temetőt.



November 1. a mindenszentek napja. A katolikus világ az üdvözült lelkekről emlékezik meg ezen a napon. November 1. Magyarországon 2000 óta munkaszüneti nap. Sokan tévesen halottak napjának nevezik, de az a rákövetkező napon van. Mindenszentek ünnepe környékén általában hosszabban tartanak nyitva a temetők. A mindenszenteket megelőző munkaszüneti napok, október 23-án, is általában nyitva tartanak a temetők. A pontos nyitvatartásról érdemes érdeklődni a temető elérhetőségein. Másnap, november 2., a halottak napja, amelyet a már elhunyt, de üdvösséget még nem el nem nyert lelkekért tartanak. Ezen a napon nincs munkaszünet.

BKV megállók

Budapest 12 kerületében a fenti temető (Farkasréti temető ) közelében az alábbi BKV járatoknak vannak megállói (kattintson a járat számára a megállók megtekintéséhez):

  • villamos: 59A, 59, 59B
  • busz: 8E, e8E
Térkép

A temető helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):




 



Kapcsolat Adatvédelem