Király Gyógyfürdő

Cím: 1027 Budapest, Fő u. 84.  (térkép, utcanézet lejjebb)


Szolgáltatások
Idegzsábák
Ízületek degeneratív betegségei
A csontrendszer mészhiánya
Idült és félheveny ízületi gyulladások
Gerincdeformáció
Porckorongsérv
Sérülés utáni állapotok esetén



A fürdő építését Arszlán budai pasa kezdte meg 1565-ben és utóda, Szokoli Musztafa fejezte be. A Király Gyógyfürdőnek nem volt és ma sincs közvetlen melegvízbázisa. A törökök azért építették messze a forrásoktól a fürdőt, hogy egy esetleges ostrom idejére is biztosítva legyen a fürdés lehetősége, várfalon belül. Vizét akkor is és ma is a jelenlegi Lukács Fürdő környékéről biztosították. Buda visszafoglalását követően, 1796-ban, a fürdő a König család birtokába került, ők építették át mai formájára ötvözve a régit az újjal, megőrizve műemlék-voltát. Kapcsolat, további információk: http://www.kiralyfurdo.hu


Budapest 2. kerületében ezen a környéken általában fizetős a parkolás, ezért valószínűleg a fenti uszoda, fürdő, strand utcájában is. Ha autóval érkezik, akkor erre érdemes odafigyelni, illetve előzetesen ellenőrizni, hogy az uszoda, fürdő, strand környékén van-e lehetőség parkolásra (2. kerületi parkolók, parkolóházak). A fizetős parkolást a hétvégék és az ünnepnapok módosíthatják, ilyenkor gyakran ingyenes a parkolás az egyébként fizetős területeken.

BKV megállók

Budapest 2 kerületében a fenti uszoda, fürdő, strand (Király Gyógyfürdő) közelében az alábbi BKV járatoknak vannak megállói (kattintson a járat számára a megállók megtekintéséhez):

  • villamos: N19, 19, 41
  • busz: 11, 109, 111
Térkép

Az uszoda, fürdő, strand helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):




 



Kapcsolat Adatvédelem