Fővárosi Vízművek ügyfélszolgálat - Ügyfélszolgálati fiókiroda

Cím: 2310 Szigetszentmiklós, Kossuth Lajos utca 9.  (térkép, utcanézet lejjebb)


Szolgáltatások
felhasználó személyében történő változást bejelentő, igazoló dokumentumok átvétele
új bekötés, ikresítés, elvágás, szüneteltetés, bővítés, megszüntetés bejelentésre vonatkozó dokumentumok átvétele
mellékszolgáltatási szerződés átvétel, cseredokumentációk átvétele, újraindítás,
Jó tudni: a tényleges és hasznos vízfogyasztást meghaladó, a vártnál jóval nagyobb összegű vízszámla egyik oka lehet a vízmérő és az ingatlan közötti csőhálózat sérülése. A vonatkozó rendelet értelmében a bekötési fővízmérő utáni fogyasztói vezetékhálózat-szakasz karbantartása, javítása a fogyasztó feladata. A talajba fektetett vezetékből szivárgó víz nem mindig tör a felszínre, így előfordulhat, hogy értékes ivóvizünk észrevétlenül elszivárog. Az így elfolyt víz mennyiségét is jelzi a vízmérő, és a mért mennyiségért természetesen fizetni kell. Az indokolatlan többletfizetés azonban elkerülhető a rendszeres ellenőrzéssel és a gyors javítással.
kártérítési igény bejelentése
A Fővárosi Vízművek vízszerelő szolgáltatást is nyújt, amely teljeskörű megoldást kínál belső víz- és szennyvízhálózati hibaelhárítási, javítási és karbantartási munkálatok elvégzésére. A szolgáltatás megrendelhető a 06 1 247 7777-es telefonszámon.
panaszbejelentés - Minden nagy szervezet működése során előfordulhatnak olyan esetek, amelyekkel kapcsolatban az ügyfelek megalapozott panasszal élhetnek. Panasz esetén az bejelentést lehet tenni az ügyfélszolgálati elérhetőségeken.
locsolási vízmérő hozzájárulás vagy megállapodás átvétel - az ügyfelek választhatják a locsolási vízmérő beszereltetésének lehetőségét, így az azon mért mennyiséget nem kell kiegyenlíteniük a szennyvízelvezetés vagy a szennyvízszállítás díjából.
számlamásolat, tartozás igazolás, fogyasztás igazolás kiállításának kérelme
Elfolyó víz ellenőrzéshez legtöbbször nem szükséges szakember, azt bárki könnyedén elvégezheti: először is minden csapot gondosan el kell zárni, majd ellenőrizni kell, hogy nem csöpög-e valamelyik csap, illetve nem szivárog-e a WC-tartály. Miután valamennyi csapot elzártuk, nézzük meg a fővízmérőt: tökéletes zárás esetén a vízmérő mutatójának mozdulatlanul kell állnia. Ha a vízmérő piros mutatója, illetve számjelzéses mérőnél a fekete csillagkerék továbbra is forog, akkor biztos lehet benne, hogy a vezeték valahol szivárog.
időpont egyeztetetés kivizsgálás, mérőcsere céljából
vízszolgáltatással, szolgáltatóval vagy ügyintézési folyamattal kapcsolat információkérés
részletfizetési megállapodás kötése
Téli fagy esetében gondoskodjunk időben a vízmérő téli védelméről, mert a vízmérőcsere és az elfolyt víz költsége nagy kiadással járhat, továbbá váratlanul víz nélkül maradhat az ingatlanunk, és az elfolyt víz komoly károkat okozhat.
egyéb, szolgáltatással, szolgáltatóval kapcsolatos bejelentés
A telefonos ügyfélszolgálaton felül mérőállást az online ügyfélszolgálaton, illetve a telefonos applikáción keresztül is be lehet jelenteni.
méltányossági és jóváírási kérelmek
felhasználó adataiban bekövetkező változások bejelentése, közös képviselő váltás, székhelyváltozás bejelentés
A Vízművek munkatársai minden esetben előzetes írásos értesítést követően keresik fel az ügyfeleket, arcképpel és sorszámmal ellátott igazolvány felmutatásával igazolva magukat. Előzetes értesítés nélkül kizárólag rendkívüli helyzetben – például vízhiány esetén – csöngetnek be a lakásokba. A Fővárosi Vízművek munkatársai a helyszínen semmilyen esetben sem kérnek, illetve vesznek át készpénzt a fogyasztóktól.
A vízdíjfizető (tulajdonos vagy bérlő) személyének, vagy a vízdíjfizető adataiban történt változást 15 napon belül szükséges jelezni. Öröklés esetén az örökösnek, az elhalálozás tényét legkésőbb a tudomásra jutástól 60 napon belül kell bejelentenie.
részszámla-érték módosítása - részérték abban az esetben kerül számlázásra, amennyiben a részértékes időszakban mérőállás rögzítés nem érkezik az ügyféltől
más felhasználó, elkülönített vízhasználó szabálytalan vízvételezésére vonatkozó bejelentés
számlázással, befizetéssel kapcsolatos ügyintézés, információkérés, bejelentés
Időpontfoglalásra is lehetőség van a Vízművek weboldalán.

Általános nyitvatartás munkaszüneti napok
Hétfő8.00 - 18.00
Kedd
Szerda8.00 - 15.00
Csütörtök
Péntek7.00 - 12.00
Szombat
Vasárnap

Térkép

A Fővárosi Vízművek ügyfélszolgálat helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):




 



Kapcsolat Adatvédelem